Problem z instalacją XP
Witam!
Zakupiłam komputer wraz z systemem operacyjnym.
Oczywiście jak to mają w zwyczaju, została utworzona tylko jenda partycja.
Chciałam ją podzielić na mniejsze. Słyszałam o programie partition magic, który dzieli dysk bez przeinstalowania systemu.
Ale jestem sceptycznie nastawiona, gdyż to za duże ryzyko.
Chciałam więc, od początku zainstalować system, ale podczas instalacji potrzebnych składników instalacja zostaje przerwana.
Czym może to być spowodowane? Komputer asus F3F AP075. Dodam jeszcze, że instalowany win xp, był bez sp2.
Czy to może być przyczyną?
Zakupiłam komputer wraz z systemem operacyjnym.
Oczywiście jak to mają w zwyczaju, została utworzona tylko jenda partycja.
Chciałam ją podzielić na mniejsze. Słyszałam o programie partition magic, który dzieli dysk bez przeinstalowania systemu.
Ale jestem sceptycznie nastawiona, gdyż to za duże ryzyko.
Chciałam więc, od początku zainstalować system, ale podczas instalacji potrzebnych składników instalacja zostaje przerwana.
Czym może to być spowodowane? Komputer asus F3F AP075. Dodam jeszcze, że instalowany win xp, był bez sp2.
Czy to może być przyczyną?
Odpowiedzi: 1
Ten notebook standardowo jest sprzedawany bez systemu więc zakładam, że system który dostałaś nie był preinstalowany.
Podałaś mało szczegółów bo to, że instalacja zostaje przerwana niewiele mówi. Gdybym jednak miał strzelać to stawiałbym, że może brakuje jakiś sterowników, np. do kontrolera SATA lub chipsetu. Ale jak mówię, to tylko strzał. Podaj więcej danych, jaki systemem w tym m momencie dysponujesz?
Podałaś mało szczegółów bo to, że instalacja zostaje przerwana niewiele mówi. Gdybym jednak miał strzelać to stawiałbym, że może brakuje jakiś sterowników, np. do kontrolera SATA lub chipsetu. Ale jak mówię, to tylko strzał. Podaj więcej danych, jaki systemem w tym m momencie dysponujesz?
Strona 1 / 1
Początkowo miałam viste, ale przy zmianie systemu na xp wysypał mi się dysk-tuż po 10 dniach eksploatacji.<BR>Wymieniono mi go i dostałam komputer właśnie razem z win xp z sp2.<BR>Ten którym ja mam i chce zainstalować jest jeszcze bez sp2.<BR><BR>