Problem z instalacją XP

Witam Mam problem z instalacją Windowsa XP na nowym komputerze. Dysk jest pusty nie zawiera żadnych danych, kiedy wkładam płytkę z XP do napędu instalator urachamia sie normalnie podczas startu komputera. Formatowanie przebiega bez problemu, później instalator kopiuję pliki na dysk a następnie komputer musi się uruchomić ponownie. I właśnie kiedy komp uruchamia się ponownie to instalator XP nie kontynuuję zaczętej wcześniej instalacji tylko zaczyna od nowa, i tak cały czas :/ Dodaję że wszystko robiłem za pomocą płytki, nie używałem dysku startowego. Mam Award Bios, first boot device jest ustawione na HDD i second na CD. Co trzeba zrobić aby Windows kontynuował instalację a nie zaczynał od nowa ? Bardzo proszę o odpowiedzi. Pozdrawiam

Odpowiedzi: 1

Banalne :D bo mam tak u siebie i zawsze mi ten sposób działa. Po resecie kompa - przypilnuj, żeby tacka z płytą była wysunięta. System ruszy, zobaczysz logo Windozji z przelatującym niebieskim paseczkiem - wtedy płytę myk do środka i już. Instalator pójdzie dalej :) A swoją drogą - czemu na niektórych kompach trzeba tak pilnować cd/dvd z instalatorem, a na innych nie?
XanTyp
Dodano
11.09.2007 13:39:15
Neal
Dodano:
08.09.2007 15:47:22
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1