Problem z instalacją XP

Kupiłem sobie Laptopa Fujitsu Simens i mam zainstalowaną Viste Home Premium gdy chciałem sobie zainstalować XP to instalator nie widzi mi dysku próbowałem dodać sterowniki stat programem nlite ale dalej to samo jeśli się ktoś spotkał z takim problemem to proszę o pomoc

Odpowiedzi: 15

I błąd robisz WaGonik, bo tym razem ja dałem dupy nie rozumiejąc, że [quote]RED masz AMILO Pi1536.....[/quote] nie jest pytaniem, a subtelnym wskazaniem modelu. PS. Francuskie forum podaje dla 1505 pliki do użycia, zaś niemieckie już dla 1536 wskazowki dot. nLite i scalenia. Obu tych języków nie znam, ale ......... to akurat, nawet dla takiego laika jak ja, nie jest problem.
Rebe
Dodano
14.07.2007 21:50:25
Tak z ciekawości przeczytałem wątek i trochę się uśmiałem, Rebe nie dziwie się i popieram :) a co lepsze sam przejrzałem te linki co podał Żółty i jest napisane jak na rowie :D
WaGonik
Dodano
14.07.2007 21:45:11
Tak z ciekawości przeczytałem wątek i trochę się uśmiałem, Rebe nie dziwie się i popieram :)
WaGonik
Dodano
14.07.2007 21:44:18
To się męcz - od wczoraj nie udąło Ci się podać modelu.
Rebe
Dodano
14.07.2007 21:28:15
REBE już zajrzałem a nawet zapisałem sobie na dysku a jeśli chodzi o te AHCI w biosie to nie mam takiej funkcji u mnie jak by była to bym ją już dawno wyłączył
IPtroll
Dodano
14.07.2007 21:19:10
Nawet do tego pdfa przez żÓłtego linkowanego nie zajrzałeś, bo po co , prawda? Jak byk tam stoi na pierwszej stronie o AHCI, kórego wg Ciebie nie ma.
Rebe
Dodano
14.07.2007 21:04:01
Żółty sterowniki mam z stronki FUJITSU to są te sterowniki Intel_SATA_AHCI_DRIVER_5.5.0.1035 do AMILO Pi1536 i potem je zintegrowałem z XP po przez nLite ale dalej nie widzi mi dysku(możliwości są dwie albo złe sterowniki ściągłem albo je żle zintegrowałem a mam pytanie jak mam je dołączyć w nlite jako sterowniki tekstowe czy PNP)
IPtroll
Dodano
14.07.2007 20:43:44
Kurna Rebe zaczynam tracić cierpliwość do ReD'a i jego wypocin.
Żółty
Dodano
14.07.2007 13:50:22
ReD - no to leciem ( nawet nie na temat tych wygłupów małe/wielkie ); 1.[quote]Po 1 Wez Plytke instalacyjna Musi byc botowalna niewarzne Z kad [/quote] jako porada na [quote]gdy chciałem sobie zainstalować XP to instalator nie widzi mi dysku [/quote] jest cudne. 2.[quote]instalujesz wszystko od nowa Z FORMATEM Wlacznie okreslasz sobie wielkosc partycji Facet Wszystko ci tam pisze[/quote] - tak jest. [b]Wszystko[/b] włącznie z tym [quote]instalator nie widzi mi dysku [/quote] Dalej mi się wycinać i powtarzać nie chce, bo nawet moja złosliwość nie wytrzymuje starcia z ....... PS. Kurna, Żółty - zwolnij, bo mi przyjemność odbierasz.
Rebe
Dodano
14.07.2007 13:30:40
IPtroll - odpuśc sobie czytanie tego co ReD napisał bo jak widać nie wie o czym pisze. Za to sięgnij raz jeszcze do biosa jak Rebe pisał -> [url]http://support.fujitsu-siemens.com/forum/viewtopic.php?t=17285[/url] i dalej -> [url]http://www2.fujitsu-siemens.se/file/?7193.pdf[/url]. BTW - jakie i skąd sterowniki zintegrowałeś nLitem ??
Żółty
Dodano
14.07.2007 13:30:27
RED masz AMILO Pi1536 dzięki za rade bo w sklepie gdzie go kupowałem chcieli mi wcisnąć już stacje dyskietek na USB aby wgrać sterowniki
IPtroll
Dodano
14.07.2007 13:16:05
FaCeT masz taki Sam LAptop Prawie jak ja Po 1 Wez Plytke instalacyjna Musi byc botowalna niewarzne Z kad po uruchomieniu instalujesz wszystko od nowa Z FORMATEM Wlacznie okreslasz sobie wielkosc partycji Facet Wszystko ci tam pisze A cha jest JEszcze Taki 1 Myk PO skopiowaniuwindowsa jest restart niewolno ci naciskac klawisza bo wszystko idzie po raz 2 od nowa tylko zostawic i wtedy ruszasz z Dysku :C .... Jak Zgrasz Xp to potem OD RaZu .. Sterowniki Do Plyty GLoWnej , Karty , ChiPsetu ..ITP ... Potem SP2 .. I mozna reszte Programikow ..Zajmuje To Ze 2 Godziny Ale Nie ma Innej RAdy ...
ReD
Dodano
14.07.2007 13:02:56
Nie dotarło jeszcze i trzeba tak po chłopsku jak na rowie? Prosze bardzo: Uważasz, że to naszym obowiązkiem jest zgadywać, który zmodeli notebooków F-S raczyłeś sobie sprawić ,a w konsekwencji domyslać się jaki w nim jest kontroler dysku ( z duzym prawdopodobieństwoem można przyjąć, że taki dla którego [b]nie[/b] wgrałeś sterowników przy uzyciu nLite ).
Rebe
Dodano
13.07.2007 21:12:02
w tym problem że nie mam takiej funkcji w BIOSE
IPtroll
Dodano
13.07.2007 16:57:41
BIOS - AHCI - disable. PS. Gdybyś miał jakieś uwagi typu "nie działa" to zachowaj je dla isebie, bo - na dobrą sprawę - cały Twój post powinien się znaleźć na jakimś forum do Wróżki Marii prośby zawierajacym.
Rebe
Dodano
13.07.2007 14:52:40
IPtroll
Dodano:
13.07.2007 14:44:26
Komentarzy:
15
Strona 1 / 1