Problem z instalacja xp pro - pomocy

Chcialem postawic na nowo win xp pro i nie wiem co sie dzieje ale wkladam plytke restartuje kompa nastepnie przyciskam dowolny klawisz zeby komp odpalil sie z plytki . Wyskakuje niebieski ekran i na dole wcisnij F6 i F2 i tak robie i nic sie nie dzieje tylko wyskakuje komunikat wloz plyte z systemem i nacisnij dowolny klawisz i dalej nic i ten sam komunikat . pomozcie bo chcialem dzisiaj jeszcze postawic ten system Smile

Odpowiedzi: 1

Może jakiś konfig kompa ? - szczególnie jaka płyta i dysk twardy ATA ,SATA ?
Wiesz właściwie w jakim celu wciskasz te F6 czy F2 ?
securite
Dodano
05.12.2006 01:46:44
  • jasio6 05.12.2006 03:25:39

Mam taki zestaw DELL-OptiPlex GX240 , INTEL PENTIUM 4 PROC. 1.80GHz , level 2 cache : 256kb , bios version : A03 , service tag : 3PFNDOJ . A tak szczerze mowiac to nie wiem po co wciskalem te klawisze - wyskakiwal komunikat to wciskalem - kompa mam niedlugo i za pierwszym razem postawilem system bez problemow a za drugim lipa i nie wiem co jest grane .<br>

• securite 05.12.2006 06:14:34

Sprzęcik zapewne z Allegro ,dopatrzyłem się na fotkach zwykły dysk.Na dodatek napisałeś ,że za pierwszym razem wszystko poszło bez problemu.Tak więc i teraz spróbuj nie widzieć tych napisów z F6 ,F2 i nie wciskaj niczego dopóki instalator nie zatrzyma się na jakimś ekranie.<BR>Tu masz opisik obrazkowy ,nie powinieneś się pogubić. http://instalacja-windows-xp.twojpc.pl/?  (klikaj na napis Dalej&gt;&gt; :D )<BR>

• jasio6 05.12.2006 22:42:39

Dzieki bardzo za pomoc udalo sie postawic ten system i jest ok . Na dlugo zapamietam ze nie wszystko sie robi jak wyskakuja komunikaty . Jak ktos madry powiedzial : czlowiek cale zycie sie uczy i umiera glupi . Jeszcze raz dziekowa .<br>

jasio6
Dodano:
05.12.2006 01:22:40
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1