Problem z instalacja Xp na vista
Witam
Zakupilem laptopa i mam problem ze zmiana systemu vista na xp poniewaz xp nie widzi dysków
wiem ze temat byl walkowany na innych forach i przegladalem je i dowiedzialem sie ze problem tkwi w sterownikach sata
takowe sciagnolem dokladnie "intel 82801hem/hbm sata" i staralem sie zintegrowac "nlite" caly proces odbywa sie bez problemu czyli integracja i wypalenie na plyte problem tkwi w tym ze ja plytka zbutuje sie na laptopie to podczas instalacji sterownika wyskakuje informacja ze plik jest uszkodzony ..... licze na wasza pomoc moze ktos mial ten sam problem..
Odpowiedzi: 3
mam podobny problem na acerze 4920g, nietstey nawet nlite i stworzenei katalogu staa nie pomaga :/ wyswietlana jest informacja po tym jak zatwierdze, chce instalowac windowsa xp brzmi nastepujaco: " instalator nie znalazl żadnych stacji dyskow twardych zainstalowanych w tym komputerze"
maskar jendym slowem siedz juz nad tym od paru dobrych godzin i nic :/
kombinacje z roznymi plikami oczywiscie odpowiednimi) do sata byly przerozne, zmarnowalam chyba z 7 plytek i nic z tego
czy ktos wie co to moze byc? i co mam robic,zeby to zadzialalo?? :(
Bios sprawdzalem ale niestety nie ma w nim takich ustawien
a co do sterownika to sprawdzalem "everesthome" i kontroler jest INTELA wiiec takie stery sciagnolem
a laptop to Toshiba a200-1s5
1. Starałeś się, ale nie wyszło ( próbój dalej ).
2. Wersja sterowników nie ta ( może ktoś wywróży z Twego postu choćby jaki to model notebooka ).
PS.
BIOS pod kątem AHCI* sprawdzałeś ( szczegóły w archiwum ) ?
* może być ciut inaczej - chodzi o tryb pracy ( rozpoznawania ) kontrolera S-ATA.
Strona 1 / 1