Problem z instalacją XP – na forum raczej nie ma
Problem wystepuje po wybraniu partycji na której ma być zainstalowana Winda XP. Wywala bład źe partycja jest nieprzystosowana do WinXP. Dodam źe zarówno na FAT32 jak na NTFS czy w takim przypadku zakladanie od nowa partycji moźe pomóc? I jeszcze jedno. Bład ten występuje u kolegi w kompie, ale gdy podłączam dysk do mojego Pieca wszystko jest ok – winda sie instaluje bez problemu :roll:
Odpowiedzi: 6
Gambler:
Seeker!
Co?Nigdy nie formatowałeś całego dysku?
Formatowałem
Gambler:
Zdziwiło cię to co napisałem?
Tak
Gambler:
A ty jak formatujesz,jeśli musisz wyczyścić cały dysk?
Zdejmuję/usuwam partycje wg.kolejności, wpierw rozszerzone , na końcu podstawową.
Zakładam jedną którą następnie formatuję, lub podstawową i rozszerzone, które formatuję w określonych kolejnościach.
Ja w kaźdym razie wszystkim dziękuję bo pomogło :D
Gambler – źe Ty coś jakoś robisz nie oznacza to bynajmniej, źe tak naleźy czynić.
Przeczytaj to co napisałeś. Następnie to co, w odpowiedzi, napisał Seeker i postaraj się zrozumieć dlaczego Twoja propozycja wzbudziła – co najmniej – zdziwienie.
Przeczytaj to co napisałeś. Następnie to co, w odpowiedzi, napisał Seeker i postaraj się zrozumieć dlaczego Twoja propozycja wzbudziła – co najmniej – zdziwienie.
Seeker!
Co?Nigdy nie formatowałeś całego dysku?Zdziwiło cię to co napisałem?A ty jak formatujesz,jeśli musisz wyczyścić cały dysk?
Bynajmniej ja robię tak jak opisałem i wraźenia są normalne,bynajmniej dla mnie,bezproblemowe.Jeśli ty masz jakieś problemy,to twoja brocha i nie musisz mnie o niczym przekonywać.
Co?Nigdy nie formatowałeś całego dysku?Zdziwiło cię to co napisałem?A ty jak formatujesz,jeśli musisz wyczyścić cały dysk?
Bynajmniej ja robię tak jak opisałem i wraźenia są normalne,bynajmniej dla mnie,bezproblemowe.Jeśli ty masz jakieś problemy,to twoja brocha i nie musisz mnie o niczym przekonywać.
Gambler:
Witam!
Sformatuj cały dysk,a nie partycję na której jest system.
Płyta instalacyjna po z boot'owaniu zaproponuje ci załoźenie nowych partycjii.Instalator dalej poprowadzi cię przez proces instalacji za rączkę.
WIN.XP.SP2.
Że jak??? format całego dysku do kupy z istniejacymi partycjami ? , a dopiero potem instalator do załoźenia nowych partycji?
Jeśli tak moźna, to zrób to moźe najpierw ...u siebie w kompie i opisz wraźenia
Witam!
Płyta instalacyjna po z boot'owaniu zaproponuje ci załoźenie nowych partycjii.Instalator dalej poprowadzi cię przez proces instalacji za rączkę.
WIN.XP.SP2.
WIN.XP.SP2.
Strona 1 / 1