Problem z instalacją XP na DELL
Witam wszystkich.
Mam taki problem. Mam licenje autentyczności ale otrzymałem komputer bez nośnika.
Próbowałem wgrać XP SP1 jak i SP2 ale wprowadzając numer autentyczności pokazuje mi błąd, tz. że nie odpowiedni numer wprowadzony.
W Dell nawet nie chcą pomóc tylko mówią że było oprogramowanie XP SP1 i to wszystko, a jak chcę wgrać to muszę sobie nowy Windows XP kupić, jednak licencje mam i nie ma sensu następną kupować. Może mi ktoś z was pomóc?
Z góry dziękuje.
Odpowiedzi: 1
Jeżeli nie było nośnika to była pewnie partycja recovery służaca do stawiania systemu. Co z nią się stąło to już tylko Ty wiesz.
To, że klucze nie pasują to i nie dziwota taka - wystarczy byś na allegro okiem rzucił by się przekonac o istnieniu "windowsa XP dla komputerów DELL" np. z czego wynika, że są one ciut(?) inne niż te "ogólne".
Skoro DELL nie chce z toba gadać to pewnie zostaje Ci znalezienie kogoś z takim sprzetem i posłużenie się jego płytą lub jednak kupno nowej licencji z nosnikiem ( mimo wszystko - skoro nośnika nie dostąłes przy zakupie to bym się, na Twoim miejscu, wykłócał do imentu ).
Strona 1 / 1