Problem z instalacją WinXP na laptopie Acer Aspire 1964
Witam! Kumpel poprosil mnie o reinstalke systemu na tym sprzecie. Problem jak w temacie dotyczy instalacji windy z oryginalnych plytek dolaczonych do w/w laptopa. Plytki sa oznaczone jako Recovery CDs i jest ich 4 (jedna bootujaca i 3 z systemem). Po formacie wkladam plytke bootujaca a po wystartowaniu instaluje system z kolejnych 3 plyt. Na koniec instalator wola o pierwsza plytke recovery (ta bootujaca) i kopiuje z niej jeszcze troche plikow, ale po zakonczeniu (skopiowane 100%) wyskakuje mi monit, zeby wyjac plytke recovery a wlozyc cd z systemem (czyli sytuacja z poczatku instalacji). Oczywiscie zadna z plytek dolaczonych przez producenta "nie pasi", a po ponownym uruchomienia kompa mam komunikat, ze systemu operacyjnego nie znaleziono :evil: Probowalem zmieniac bootsequence w biosie, niestety bez rezultatu :| Moja winda instaluje mu sie bez problemow... O co chodzi? Mial ktos podobny problem? Pomozcie bo ja juz nie mam pomyslow co z tym zrobic :( a chlopakowi musi to dzialac bo to sprzet sluzbowy ...
Odpowiedzi: 1
ja na twojim miejscu zainstalowal bym winde z pirackiej wersji a przy podawaniu cdkey'a wpisz ten orginalny co dali do lapa. wtedy masz wersje legalna oprogramowania. z tego co wiem to tak to dziala... jesli sie myle niech ktos poprawi, a co do tej instalki na 4 CD to dziwna jakas ta instalka...
Strona 1 / 1