Problem z instalacją Windowsa XP

Witam

Włączyłem dzisiaj rano kompa i okazało się źe wysypał się zainstalowany na nim XPek. Myśle sobie, zdaźa się. Uruchomiłem system w trybie awaryjnym i komp się zawiesił (próbowałem kilka razy). Przy wszystkich innych trybach (ostatnia dobrze działająca konfiguracja, debugowanie itp to samo). Włozyłem płytkę z XPkiem instalator się uruchomił i zawiesił przy ładowaniu 'Biblioteki DLL debugera jądra'. Po kilku próbach doszedłem do wniosku (pewnie błędnego) źe wpadł mi jakiś wirus i wkurzony sformatowałem twardziela.
Wrzuciłem płytkę i to samo. Wziąłem od kumpla innego XPka i po uruchomieniu instalatora pokazał się błąd:

Nie moźna załadować pliku SETUPDD.SYS
Kod błędu to 4
Instalator nie moźe kontynuować

Prośba o pomoc, bo juź sam nie wiem jak temu zaradzić. Pierwszy raz spotkałem się z takim błędem.

Odpowiedzi: 6

@darek77 jeśli przedtem było dobrze, moźe wystarczy wyjąć pamięci, przeczyścić sloty, włoźyć, dobrze podociskać wszystko co dociśnięte być musi.

PS. No chyba, źe bawiłeś się w podkręcanie pamięci lub procka – wtedy reset CMOS moźe sprawę rozwiązać.
Seeker
Dodano
08.05.2005 13:08:47
Miałem podobny problem choc kodu błędu dokładnie nie pamiętam ale pomogła zmiana cdroma. Jak masz dostęp do jakiegos napedu wsadz go i sprubuj jeszcze raz.
urzedas
Dodano
08.05.2005 12:47:14
tworzysz dyskietkę startową(?) memtesta u kolesia sprawdzasz pamiec Bedzie to trwalo okolo 5 6 godz a moze i wiecej labo mniej wiec zostaw komputer na noc wlaczony memtestem jesli wykarze bledy to kup nową :D
Demik
Dodano
07.05.2005 20:25:28
Tylko powiedź mi jeszcze jak uruchomić tego memtesta, bo nigdy tego nie robiłem? Z poziomu DOSa się nie da.
darek77
Dodano
07.05.2005 20:23:30
Żółty
Dodano
07.05.2005 20:06:42
hmm pozycz od kogois innego plytke i przeskanuj pamięc jakims progsem np memtestem i powiedz czy sie udalo
Demik
Dodano
07.05.2005 20:00:04
darek77
Dodano:
07.05.2005 19:54:10
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1