Problem z instalacja windowsa xp
Mam problem z zanstalowaniem windowsa xp na moim komputerze a mianowicie instalacja zaczyna sie normalnie pliki zostaja zaladowane na dysk nastepuje pierwszy restart i .. i instalacja rozpoczyna sie od nowa lub tez pokazuje sie logo windowsa xp po czym pokazuje sie czarny ekran i nastepuje ponowny restart. Probowalem juz chyba wszystkiego tzn wymiany grafiki pamieci instalacji na rozne dyski resetowalem bios probowalem instalacji z roznych sprawdzonych plyt z windowsem xp ale nic nie pomaga.
Moja konfiguracja sprzetowa
Procesor – Celeron 1 Ghz
Plyta główna – Clayton (nietety nie wiem jaki to dokladnie model)
Pamięć – 288 MB SDram
Karta graficzna– Radeon 9550 128 MB Extreme
Dźwięk – Audigy 2 ZS
Dodam ze przy tej konfiguracji byl juz zainstalowany windows xp. Ma ktos jakis pomysl dlaczego tak sie dzieje ?? prosze o pomoc.
Moja konfiguracja sprzetowa
Procesor – Celeron 1 Ghz
Plyta główna – Clayton (nietety nie wiem jaki to dokladnie model)
Pamięć – 288 MB SDram
Karta graficzna– Radeon 9550 128 MB Extreme
Dźwięk – Audigy 2 ZS
Dodam ze przy tej konfiguracji byl juz zainstalowany windows xp. Ma ktos jakis pomysl dlaczego tak sie dzieje ?? prosze o pomoc.
Odpowiedzi: 2
wojtt:
A dysk jaki?? Próbowałes zdjąć partycje i załozyć ponownie?
Probowalem .... instalacji na rozne dyski
Resetowałeś BIOS piszesz – sprawdź w dziale BIOSu PNP/PCI configuration Setup czy opcja ASSign For VGA jest ustawiona na enabled , a przy okazji zobacz jak wyglądają napięcia , temperatura na procesorze, obroty wiatraka – nie od razu po włączeniu ale po kilkunastu minutach.
Co mozna jeszcze?
–Wyjmij kartę Audigy i instaluj bez niej
–nie piszesz czy instalujesz na podłączonym kablu sieciowym czy nie , jesli tak teź go wyjmij
– wyczyść komputer w środku , wyjmij pamięci, przeczyść sloty ,
Zmieniałeś coś ze sprzętu peryferyjnego myszkę czy klawiaturę w międzyczasie?
Co mozna jeszcze?
–Wyjmij kartę Audigy i instaluj bez niej
–nie piszesz czy instalujesz na podłączonym kablu sieciowym czy nie , jesli tak teź go wyjmij
– wyczyść komputer w środku , wyjmij pamięci, przeczyść sloty ,
Zmieniałeś coś ze sprzętu peryferyjnego myszkę czy klawiaturę w międzyczasie?
Strona 1 / 1