Problem z instalacja Windows Xp

mam dysk czysty ledwo po sformatowaniu zaczynam instalować windowsa wszystko idzie spoko aź do pierwszego uruchomienia komputera wyskakuje napis brak systemu a jak zrobie partycję w ntfs to wyskakuje napis błąd w odczycie systemu dysk jaki posiadam to samsung 40GB a sprzęt to samptron2,5Ghz 512MB i płyta główna to epox model 8rda3i Pro na nforsie

Odpowiedzi: 4

ReD:
Wpadnij do kumpla i niech podepnie ten dysk do komputera jak bedzie dzialal to sukces .Potem wez plytke i instaluj xp jak bedzie szedl to mozesz zainstalowac bez rzadnych sterownikow do grafiki itp .Bo to jego sprzet a ty masz inny .Tylko Lysa instalka dysku .Potem go sobie wepniesz do siebie i zainstalujesz sterowniki swojego sprzetu :))

Jeszcze tylko brakuje tego byś napisał źe wogóle instalki nie trzeba robić, – wystarczy obrazy dysku z systemem kumpla wziąść albo na źywca wszysko skopiować i na dysk w tym drugim kompie zapuścić, dograć sterowniki i gra gitara.
Napisz moźe co znaczy "lysa instalka dysku" , bo moźe tutaj jakiś knyf tkwi przez którego nie rozumiem całej Twojej porady.
Seeker
Dodano
22.09.2005 15:41:53
Wpadnij do kumpla i niech podepnie ten dysk do komputera jak bedzie dzialal to sukces .Potem wez plytke i instaluj xp jak bedzie szedl to mozesz zainstalowac bez rzadnych sterownikow do grafiki itp .Bo to jego sprzet a ty masz inny .Tylko Lysa instalka dysku .Potem go sobie wepniesz do siebie i zainstalujesz sterowniki swojego sprzetu :))
Nic pozatym nieporadze chyba ze trafisz na madrale z forum heh ...
ReD
Dodano
22.09.2005 14:33:39
Sprawdzalem dysk w posukiwaniu bad sektorow i nie mam zadnych
Serdelek
Dodano
22.09.2005 14:29:24
Wiesz co moim zdaniem to sprawdz sobie dysk moze jest uszkodzony (moze miec bad sectory albo gorzej).
A pozatym napewni xp masz pirata ja mialem z X–Division super sprawa bo z SP2 jakies 580 mb plytka samobotowalna . Czysta przyjemnosc :))
Zreszta najlatwiej zrob sobie taka plytke u kumpla.
Ja uzylem tylko UltraISO zrobilem obraz plytki przez create image , jest tam taka opcja . I facet majac obraz plytki na dysku w postaci ikonki krazka mozesz go emulowac chocby DeamonTools–em . A zgrac taki krazek jako samobotowalna plytke jest banalnie .Przez Nero 6 .Albo nawet w Ultra iso .Tylko najlepiej miec jakis program do zgrywania obrazow na plytkach cdr , http://www.cdrinfo.pl/cdr/porady/howto/index.php?sm=boot To troche bardziej skomplikowane ale moze byc :)) To tyle .
ReD
Dodano
22.09.2005 14:26:38
Serdelek
Dodano:
22.09.2005 14:03:12
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1