Problem z instalacją win XP na Compaq
Witam!! Mam pewien problem z instalacją windowsa Xp. Mianowicie dostałem computer Compaq, komp był bez twardego dysku, włożyłem płyte linux ubuntu live żeby sprawdzić czy wszystko działa i co komp ma w sobie, niestety po włączeniu kompa pojawił się komunikat że jest hasło na biosie, nie znając go wyciągnełem baterie żeby zresetować bios, no i się udało hasło znikneło, ponownie włożyłem płyte linuxa wszystko szło tak jak powinnno do czasu kiedy linux się załadował i zamiast normalnie dzuiałającego systemu pojawiła się czarna plansza i nic więcej.
Następnie włożyłem twardziela żeby zainstalować XP, na początku wszystko szło dobrze zrobiłem partycje sformatowałem dysk i skopiowały się pliki, po tym wszystkim komp się zresetował (tak jak powinien)i tu pojawił sie problem. Po restarcie kompa instalacja powinna iść sama dalej niestety pojawił się komunikat "W celu rozruchu CD naciśnij dowolny klawisz" instalacja dalej już nie szła mimo że czekałem aż samo się coś ruszy, po kilku minutach oczekiwania nacisnełem "dowolny klawisz, i cała procedura instalowania szła od nowa, czyli wybór partycji, formatowanie itd. Proszę o pomoc!!!
Odpowiedzi: 2
Według mnie to coś nie tak poszło z tą instalacją i powinieneś ją powtórzyć. Skoro masz problemy z BIOSem to zastanów się nad jego update.
Daj więcej danych o komputerze! :)
Strona 1 / 1