Problem z instalacją systemu :(
Witam,
Mam duży problem a mianowicie. Obecnie na dysku mam zainstalowanego Linux'a Mandrive. Chce zainstalować Windows'a XP Professional SP2. Partycja na którą chce zainstalować system jest w formacie NTFS. Wykonuje rozruch z płyty dochodzi do ekranu powitalnego, klikam ENTER, następnie zgadzam się i klikam F8, kiedy mam wybrać partycję na którą chce zainstalować Windows'a, klawiatura nie działa. Nie wiem czego to jest wina i jak to naprawić. Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję.
Pozdrawiam
GeKoN_34.
Odpowiedzi: 1
Paryycję na kturej chcesz zainstalować XP wybierasz po pierwszym restarcie
Strona 1 / 1
Nie rozumiem,proszę o pomoc. <br>
Najpiero musisz wpisać kod wybrac opcję regionalną a nie wciskać F8<BR />Czytaj to co jest na ekranie<BR />
Czytam i robię to co jest napisane, na dole ekranu, ale kiedy dochodzę do wyboru partycji klawiatura przestaje działać... Nie wiem czemu :(<br>
<P>Spróbuj obsługiwać Myszką</P> <P>Przewiń umowę do konca i daj dalej</P>
Myszą przecież nie można obsługiwać przy instalacji Windowsa XP Professional SP2. Kupiłem nowy dysk twardy WD 2500 250 GB. Podłączyłem go, włączyłem komputer, wszedłem w bios, wykryłem dysk, zrestartowałem komputer i włożyłem nośnik z Windowsem XP Professional SP2. Nastąpił rozruch z płyty i rozpoczął się proces sprawdzania konfiguracji komputera. Po tym wyświetlił się ekran powitalny i umowa licencyjna. Po zaakceptowaniu, komputer przeszedł do procesu tworzenia partycji i w tym momencie klawiatura przestała reagować na polecenia. <br> Zainstalowanie nowego dysku nie dało rezultatów, zresztą tak samo jak podłączanie innych klawiatur, co jeszcze można zrobić, aby usunąć ten problem?
Sprubuj sformatować dysk przed instalacją XP <BR />spróbuj np: tego http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=1687&t=59<BR /><BR />