Problem z instalacją systemu... POMOCY
Mam problem ... od pewnego czasu przy instalacji systemu windows xp przy kopiowaniu plikow wyskakuja problemy z kopiowaniem danego pliku i to tak pare razy ... jak sie mi juz uda zainstalowac system do pochodzi z tydzien i to mi pada ... tak samo gier nie moge zainstalowac ... prosze o pomoc
Odpowiedzi: 9
Zanim się za tę wymianę zabierzesz oczyść dokładnie gniazdo pamieci z kurzu, tę samą operację wykonaj z kością i jej "grzebieniem" i sprawdź raz jeszcze. Dopiero jeźeli błedy będą nadal – oczywiste załoźenie, źe paramatry pracy pamieci są ustawione "by SPD", a nie wyźyłowane – to nie pozostanie Ci nic innego niz wymiana.
Oczywiście, źe tak. Wymień pamięć na inną i sprawdź wtedy. Z pewnością wszystko będzie OK.
hmm mam 1 kosc i sypia bledy :/ qrde ... a czy to moze byc przyczyna tego ze nie moge instalowac programow i gier ?? (np. xp)
zachariaszs:
Nigdy ale to nigdy nie zmieniaj sam zasilacza
Niby czemu?
Pozatym – memtest albo goldmemory JUŻ :mrgreen:
Jak zacznie sypać błędy to przerwij, przetestuj oddzielnie kości pamięci i do sklepu po nową.
Nigdy ale to nigdy nie zmieniaj sam zasilacza ja miałem tak samo i mi padł procek i twardziel.
Idź do kogoś źeby ci zainstalował na swoim kompie na twoim dysku XP–ka i nie na FAT32 tylko na NTFS.
Idź do kogoś źeby ci zainstalował na swoim kompie na twoim dysku XP–ka i nie na FAT32 tylko na NTFS.
wczoraj wymienilem zasilacz bo mi siadal ... pamieci mam nowe (z 2 miesiace) ... ja przypuszczam ze mi plyta siada (albo sterowniki na niej) ale nie jestem pewien poczebuje potwierdzenia z waszej strony ...
Skoro wada nośnika odpada to albo sam napęd, albo taśma sygnałowa do niego przypięta.
Nie moźna wykluczyc równieź błędów np. pamięci RAM będących konsekwencją jakiejś usterki.
Nie moźna wykluczyc równieź błędów np. pamięci RAM będących konsekwencją jakiejś usterki.
hmm ale nie mozliwe bo probowalem roznymi plytami ... i przy instalacji obrazow gier (iso) tez wyskakuja bledy ... a i podczas istalacji systemu czesto wyskakuje mi niebieski obraz i pisze ze zzuca pamiec albo tez inne ale nie pamietam jakie :( i niewime co jest ... czesto zostaje mi 7 min do konca instalacji i wyskakuje mi niebieski obraz i cos tam pisze ... co zrobic ...
Komp:
Athlon 1.7
geforce4 mx 440
plyta zintegrowana z katra muzyczna
pamiec 256 ddr
przez 2 lata nie mialem problemow a od jakis 2 miesiecy mi sie psuje nonstop :(
Komp:
Athlon 1.7
geforce4 mx 440
plyta zintegrowana z katra muzyczna
pamiec 256 ddr
przez 2 lata nie mialem problemow a od jakis 2 miesiecy mi sie psuje nonstop :(