Problem z Instalacją Service Pack 2

Witam wszystkich. Moim problemem jest to, źe zaraz po instalacji SP2, gdy zrobie restarcik jak naleźy, komp zawiesza się na ekranie ładowania systemu (logo z niebieskim przesuwającym się paseczkiem). Instaluje SP2 na czysto zaraz po instalacji systemu, więc nie ma tu chyba źadnego konfliktu softowego. Jeśli to ma coś do rzeczy to mam procka Intel P4 2.4GHz, 768MB RAM DDR, GF 5500 FX 128MB DDR, 2x HDD 80GB Seagate Barracuda, oraz nagrywarkę Lite–On'a. Próbowałem nawet odłączać wszystko co nie potrzebne z kompa. Nie mam źadnych dodatkowych urządzeń podłączonych poza modemem kablowym Motorollki. Robiłem nawet roszady RAM'em i nic to nie dawało. Kolega mi coś mówił źe to moźe być wina myszki (mam A4–Tech optyka na USB) bo podobno spotkał sie z czymś takim ale podłączyłem inną i dalej to samo. Jeśli ktoś zna rozwiązanie tego problemu bardzo proszę o pomoc.

Odpowiedzi: 4

Wielkie dzieki. A tak przyokazji jak wlasnie probowalem zintegrowac sp2 z plytka to po odpaleniu wogole w jakikolwiek sposob Update.exe otrzymuje komunikat znanego wszystkim bledu "pamiec nie moze byc read" jesli to ma jakies znaczenie pracuje teraz na Win2000 SP4.

*Edit: Bardzo dziekuje za pomoc. Ta latka wlsanie rozwiazala moj problem. Teraz moge pracowac bez problemu na systemie Windows XP Professional + Service Pack 2 :D Prosze administratora lub moderatora o zamkniecie tematu w celu unikniecia spamu, bo problem zostal rozwiazany. Jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam.
MastereQ
Dodano
29.10.2005 15:27:27
MastereQ:
tak ten P4 to Prescott a czy mozecie napisac mi ktora to latka z tych KBxxxx (...)

KB885626
Żółty
Dodano
29.10.2005 15:24:33
tak ten P4 to Prescott a czy mozecie napisac mi ktora to latka z tych KBxxxx bo nie chce instalowac wszystkich z WU bo mi sa one nie potrzebne. A w integrowanie nie bardzo chce mi sie zabardzo bawic. Lubie poprostu sobie wszystko pokolei robic ;]
MastereQ
Dodano
29.10.2005 15:06:19
Wszystkie objawy wskazują na to, o czym Rebe pisze. Zajrzyj teź na stronę producenta swojej płyty głównej – być moźe jakiś nowy bios się na niej pojawił i wystarczy jego aktualizacja.
Żółty
Dodano
29.10.2005 11:22:25
MastereQ
Dodano:
29.10.2005 05:46:21
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1