Problem z instalacja po raz n'ty...

Witam Mam problem, którego nie znalazłem na forum. Chodzi mi o instalację na dysku SATA. Na początku oczywiście wciskam F6, dołączam sterowniki z dyskietki (najnowsze ze strony Gigabyte'a) i po wybraniu partycji (dwa dyski SATA mam podłączone, które bez problemu są wykrywane) i rozpoczęcia instalacji systemu następuje problem. Wyskakuje komunikat o braku plików (m.in. nvraid). Wszystko byłoby do zaakceptowania (a to rysa na płycie, a to jakaś "lewa" wersja Windows'a) gdyby nie fakt, że tych systemów próbowałem zainstalować już z 7, 8 wersji (w tym oryginały). Nawet po utworzeniu "własnej wersji" nLite'm, dołączając sterowniki raid'a, dzieje się to samo. Skończyły mi się pomysły i pole manewrowania dlatego liczę na to, że ktoś z Was spotkał się z takim problemem i podzieli się ze mną informacją jak temu zaradzić ;) Btw. Płyta główna: Gigabyte GA-K8N-SLI

Odpowiedzi: 2

[quote=Phuture303], dołączając sterowniki raid'a, dzieje się to samo. [/quote] Może ustalmy .Tworzysz macierz RAID ,czy chodzi tylko o instalację na dysku SATA? .Jeśli to drugie , RAID w BIOSie powinien być wyłączony.
Seeker
Dodano
25.06.2007 14:40:24
Niewiem dlaczego ale wydaje mi sie ze to plyta z Nforcem? Moze ze stronki nvidi zassac takowe sterowniki ? Tam zapewne beda... maja dosc pokazna baze danych
Ukey
Dodano
25.06.2007 11:18:20
Phuture303
Dodano:
25.06.2007 05:26:46
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1