problem z instalacją naprawczą systemu Windows xp

Mój komputer odmówił mi posłuszeństwa tzn. pojawił się jakiś błąd (nie zapisałam niestety jaki) a po samoistnej "naprawie" komputer się już nie włączył, zatrzymał się na komunikacie :"trwa uruchamianie systemu Windows". Próby naprawy z konsolą odzyskiwania nie przyniosły efektu więc włączyłam instalację naprawczą systemu ale instalacja po wprowadzeniu klucza itd. zatrzymała się na komunikacie "pozostało 25 minut do zakończenia instalacji" i trwało to ponad godzinę, więc wyłączyłam kompa. ale przy ponownym włączeniu ciągle włącza się ta instalacja i nadal nie instaluje się do końca. Nie wiem co mam zrobić w tej sytuacji. Proszę, pomóżcie mi.

Odpowiedzi: 1

Jeżeli nie masz konsoli na dysku ( uruchamiasz ja z płyty ) to pewnie już niewiele zostało do wymyślania. Niby mozan próbować przenieść dysk i sprawdzić spójność w innym komputerze, ale boh znajet czy to jakiś efekt przyniesie. Najprościej powiedzieć papa danym , zrepartycjonowac HDD i postawić nowy system. W wypadku koniecnzosci zachowania części danych opcja z przepięciem dysku i zrzuceniem ich na płyty lub inny nośnik itp. Oczywiście ten objaw może być powodowany paroma czynnikami sprzętowymi, ale z braku informacji o konfiguracji i konkretnych okolicznosciach powstania problemu ( w tym i tego coś w konsoli próbowąła robić ) trudni orzec czy to "tylko" kaprysy, czy cos poważniejszego.
Rebe
Dodano
04.12.2007 07:58:16
aniaw
Dodano:
04.12.2007 01:16:06
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1