Problem z instalacją modemu
Witam.
Próbuję od dłuźszego czasu zainstalować w moim kompie (system WinXP oczywiście) modem Pentagramu NAVEL56I.
Postępuję zgodnie z instrukcją dołączoną do niego. Czyli po wykryciu go przez system, anuluję wyszukiwanie sterowników i odpalam instalkę z płyty ze sterownikami (setup.exe). Instalacja się rozpoczyna i po pewnym czasie okienko instalacyjne znika i nic więcej się nie dzieje.
Próbowałem równieź instalować go przez menadźera urządzeń, znajdź najlepsze sterowniki, ... itd. Nie znajduje.
Ściągałem teź najnowsze sterowniki z internetu, i dalej nie działa.
Co moze być tego powodem?
Pomóźcie.
Próbuję od dłuźszego czasu zainstalować w moim kompie (system WinXP oczywiście) modem Pentagramu NAVEL56I.
Postępuję zgodnie z instrukcją dołączoną do niego. Czyli po wykryciu go przez system, anuluję wyszukiwanie sterowników i odpalam instalkę z płyty ze sterownikami (setup.exe). Instalacja się rozpoczyna i po pewnym czasie okienko instalacyjne znika i nic więcej się nie dzieje.
Próbowałem równieź instalować go przez menadźera urządzeń, znajdź najlepsze sterowniki, ... itd. Nie znajduje.
Ściągałem teź najnowsze sterowniki z internetu, i dalej nie działa.
Co moze być tego powodem?
Pomóźcie.
Odpowiedzi: 4
Sprawdz modem na innym kompie,moźe uszkodzony.
McScr@by:
Ten sterownik ma zgodność co do systemu którego uźywasz ?
Jest on przeznaczony do WinXP. Jeśli chodzi o podpis certyfikacji zgodności to system się o to nie pyta.
Ten sterownik ma zgodność co do systemu którego uźywasz ?
Sprawdź czy – nie anuluj wizarda – da radę zainstalować "modem standardowy 56kb ( dokładnej nazwy nie pomnę). Jeźeli zadziała to na teraz będziesz sie musial pomęczyć bez jakichś opcji głosowych, ale dostep do podstawowych funkcji bedzie.
W miezyczasie zaś poszukaj kolejnych wersji driverów i ew. zobacz czy w innym gnieździe PCI nie zadzaiała.
Jeźeli i standardowy nie będzie chodził to modem do wymiany być moze – czasem to sie zdarza, źe "od urodzenai" coś jest nie tak.
Oczywiście porty COM w BIOS–ie powłączane.
W miezyczasie zaś poszukaj kolejnych wersji driverów i ew. zobacz czy w innym gnieździe PCI nie zadzaiała.
Jeźeli i standardowy nie będzie chodził to modem do wymiany być moze – czasem to sie zdarza, źe "od urodzenai" coś jest nie tak.
Oczywiście porty COM w BIOS–ie powłączane.
Strona 1 / 1