Problem z instalacja...

witam, mam problem; chce zainstlować na pewnym kompie Windowsa XP, odpalam płytyke jako First Master... daje tam ENTER, wybieram partycje na której chce go wgrać. Formatuje ją, potem wgrywają sie pliki instalatora potrzebne do instalacji po czym wyskakuje komunikat, że za 15sek komputer się ponownie uruchomi... po restarcie instalacja powinna automaycznie się kontynuować a ona znów zaczyna się od nowa... ;/ co można z tym zrobić?

wersja systemu jest dobra, bo nie dawno instalowałem z tego samego CD Windowsa na innym komputerze...

Odpowiedzi: 1

A jesteś pewien, ale to absolutnie pewien, że masz ustawioną w BIOS-ie prawidłową kolejność bootowania?
kierofca
Dodano
26.01.2007 22:48:14
  • Rebe 27.01.2007 10:01:47

<DIV>kierofca - kolejnośc to moze i dobra, ale dlaczego czytnik jest 'first master" ?</DIV> <DIV>Chyba, że to któraś z tych płyt z jednym IDE pod ATAPI tylko, a dyski S-ATA. Wtedy kwestia ustawień kontrolera w BIOS-ie rzeczywiście moze mieć znaczenie ( F6 chyba już w tych konstrukcjach nie jest potrzebne ).</DIV>

• carbov 28.01.2007 02:09:17

Wg mnie...<BR>First master w napędzie kwestia wyboru.. Oczywiście lepiej byłoby to na dysk żeby jednak był na pierwszym kanale i na masterze bo jego się używa jednak częściej.<BR>A co do ponownej instalki to też myślę że może być zła kolejność bootowania w biosie ustalona.<BR>Najprostsza sprawa wyciągnąć ołytke po restarcie:)<BR>

• Bobi 28.01.2007 10:47:33

Konkretniej to na czas instalacji first boot na napęd optyczny, second na HDD0 a potem już dowolnie.<br>

Psiuku
Dodano:
26.01.2007 21:18:27
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1