Problem z Instalacią
mam problem z instalacją XP sprzęt to laptop mający na pokładzie amd k6 333 mhz z 64 mb Ramu
Problem Polega na tym iż po skopiowani plików w trybie tekstowym i restarcie kompa. pojawia się Niebieski ekran śmierci.
Winda jest legalna. Poprzedni system to Windows 98
EDIT proszę Admina o przeniesienie tego tematu do stosownego działu, przez pomyłkę napisałem w innym, za co przepraszam
Odpowiedzi: 6
Bios jest najnowszy jaki może być, Win2000 instaluje się ładnie, lecz problem tym razem pojawia się podczas uruchamiania systemu, ten sam numer błędu, W tryb Awaryjny wchodzi bez problemowo
Sprawdziles Hardware Compatibility List jak Rebe pisał ??
Laptop może ma mozliwość wgrania nowszego biosu - sprawdzałes czy jest dostępny ?? W biosie da sie wyłaczyć zbędne urządzenia na czas instalacji ?? Jak tak - zrób to.
Problem w tym ze W2000 również wykazuje owy błąd. Czy to znak iż skazany jestem na Win 98 ? czy istnieje jakieś rozwiązanie
http://support.microsoft.com/kb/311562 - to oczywiście tylko przykład ( jest tego więcej - z sugestią dot. sprawdzenia dyksu włącznie, ale to już do smaodzienego przejrzenia - zapytania : 0x6b; 0x0000006b; PROCESS1_INITIALIZATION_FAILED
BSOD są jakieś nie czytelne krzaczki
na końcu jest napisane
stop 0x0000006b (0XC0000185,0X00000002,0X0000000)
A na BSOD-zie co jest ?
Inna sprawa, że konfiguracja dla masochisty ( nawet w2k tylko jest zbytkiem optymizmu ).
PS.
A tak HCL sprawdzałeś [b]przed[/b] wdrożeniem zachcianki z instalacją ?
Strona 1 / 1