Problem z ikonami w menu start
Witam.
Po aktualizacji windowsa pozmieniały sie ikony firefoxa i thunderbirda na explorera i outlooka, jak zmienić żeby z powrotem były oryginalne ikonki??
[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img216.imageshack.us/img216/3168/menubj3.jpg[/IMG][/URL]
Odpowiedzi: 11
@SLAY3R pomogło połowicznie, dlatego że FF nie jest u mnie uwzględniona w opcjach [b]domyślnej przeglądarki sieci Web[/b], ale TB jest i zadziałało!!! :mryellow: :mryellow:
troszku pokombinowałem i zadziałało dla FF :mryellow:
Dziękuje, sam nie dał bym sobie rady.
@Bobi nie pomogło wykasowanie tego pliku, ale dziękuje również za rade.
Cache ikon możesz spróbować odświeżyć przez usunięcie IconCache.db
To gdyby sposób SLAY3Ra nie pomógł.
Właśnie przypomniało mi się :)
Kiedyś po aktualizacji opery jej ikonka w menu start zmieniła się na ikonę domyślną dla plików nieznanego typu :D i za chiny ludowe nie chciała wskoczyć normalna.
Oto co wtedy pomogło: uruchomiłem [b]Określ dostęp do programów i ich ustawienia domyślne[/b] (w menu start lub z poziomu dodaj/usuń programy) następnie zaznaczyłem [b]niestandardowa[/b] i na rozwiniętej liście jako domyślną przeglądarkę zaznaczyłem operę. Domyśly program pocztowy też tam można ustawić.
Sprawdź czy coś to da.
Nikt nie potrafi pomóc ? :|
@SLAY3R Czytałem ten post wcześniej w podobnym temacie :) zrobiłem tak... niepomogło :|
Na pewno można to gdzieś w rejestrze zmienić, tylko gdzie?? :-k
Możliwe, że coś się stało z cache'm ikon, spróbujmy go zresetować: prawoklik na pulpicie -> właściwości -> zakładka wygląd -> zaawansowane -> z listy [b]element[/b] wybierz [b]ikona[/b] -> zmień rozmiar o 1 i zatwierdź 2 x ok.
Powtórz tą operację i ustaw spowrotem wartość jaka była przed zmianą.
Może pomoże :)
Taką jak na załączonym obrazku
Taką jak na załączonym obrazku, ikonki sie wogóle nie zmieniają jak przełączam między IE i FF oraz TB i OE
A jaką ikonkę ma wobec tego IE i OE?
Tak już próbowałem, ale jak zmieniam na explorera i z powrotem na firefoxa to ikonka zostaje exlporera i nie zmienia się na mozille.
Witaj
sprawa jest prosta, klikasz prawym klawiszem na pasek zadan -> wlasciwosci -> przechodzisz do drugiej zakladki - > klikasz prawym klawiszem na przycisk DOSTOSUJ przy MENU START -> na dole okna mozesz zmieniac programy ktore sluza Tobie jako przegladarka oraz program pocztowy.
pozdrawiam serdecznie
mati
u mnie to dziala - takze u ciebie tez powinno zadzialac
Strona 1 / 1