Problem z ikonami typu plików...

witam zainstalowałem sobie ostatnio IE7 i co sie stało? Ikonki plików htm lub html zamiast pozostać z IE6 lub zmienić się w IE7 zmieniły się po prostu w duże "e". Sprawa z pozoru prosta do rozwiązania, gdyby nie fakt iż w ustawieniach typów plików jest dobra ikona, a mimo wszystko wyświetlana jest zła. Nie ma znaczenia jaką ikonkę chce ustawić dla html i tak wyświetlana jest "e". Jakieś pomysły gdzie jeszcze można pogrzebać? Ciekawe jest też to, iż po usunuęciu pliku z cashem ikon (iconcash.db) ikony się zmieniły, ale z 'e' IE6 na 'e' IE7. Poszukałem również w rejestrze. Znalazłem prawidłowe określenie ikonki (odnośnik do takiej, jaka powinna być a mimo to nie jest) w kluczu HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{42042206-2D85-11D3-8CFF-005004838597}\Old Icon\htmlfile\DefaultIcon: C:\Program Files\Internet Explorer\IEXPLORE.EXE,-17 Wydaje mi się iż w dobrym kluczu poszukałem. Jak zmienię przeglądarkę domyślną na Firefoxa to ikonki się zmieniają na te z FF, a jak spowrotem ustawie domyślny IE to znów jest kiszka. Nawet instalowałem IE7 od nowa i to nic nie dało. Pomóżcie proszę. Jaka jest ustawiona, a jaka jest w rzeczywistości: [img]http://img88.imageshack.us/img88/8037/brrron0.jpg[/img] Wydaje mi się że pogrzebałem już wszędzie gdzie byłem w stanie, a odpowiedzi szukałem na googlach, tutaj... Moja wiedza na ten temat niestety już niewystarcza.

Odpowiedzi: 1

Znalazłem dziś programik do zmiany ikon plików dowolnego typu (IconChanger). Wszystkie ikony może zmienić, z wyjątkiem htm i html :( Czyżby brak jakiegoś wpisu w rejestrze? Firefoxowi się jakoś udaje zmienić ikonkę, ale jak? Bo nie chce mieć domyślnego FF. Zero propozycji? Żółty?
domin45670
Dodano
01.11.2007 01:07:57
domin45670
Dodano:
30.10.2007 22:08:05
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1