Problem z ikonami na pulpicie

Witam Trochę bawiłem się ustawieniami Windowsa tzn. zmieniałem wielkość ikon, rozdzielczość itp itd. Niestety coś popsułem i nie mogę dojść, rozmieszczenie ikon się trochę skaszaniło. Da się teoretycznie zmienić odległość między ikonami > Właściwości: Ekran > Pulpit > Zaawansowane > Rozmieszczenie ikon ( poziome / pionowe ) - ale niestety nie wpływa to na odległość ikon na pulpicie, tylko w folderach. Poniżej foto z problemem. Plis help me :) [img]http://www.pdx.pl/hoob/rozne/ikony.jpg[/img]

Odpowiedzi: 4

Start >> Uruchom >> [b]regedit[/b] [HKEY_CURRENT_USER\ControlPanel\Desktop] [b]"IconVerticalSpacing"="70" (w pixelach)[/b] Zmienia odstępy między ikonami na pulpicie. :lol: [quote=HooB]Niestety nie mam nawet takiej ikony WYGLĄD i KOMPOZYCJE, co ciekawsze, na tym kompie są 4 profile i na pozostałych wszystko jest ok.[/quote] Start >> Uruchom >> [b]regedit[/b] [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System] "NoDispAppearancePage"=dword:00000001 PPM na NoDispAppearancePage >> Modyfikuj >> wpisz 0(zero) >> zatwierdź >> po zmianach w rejestrze może być potrzebny restart by zadziałało :lol:
Leon$
Dodano
09.07.2007 16:54:56
Panel sterowania -> Ekran -> Kompozycja: -> Klasyczny Windows :)
rime
Dodano
07.07.2007 23:57:40
Niestety nie mam nawet takiej ikony WYGLĄD i KOMPOZYCJE, co ciekawsze, na tym kompie są 4 profile i na pozostałych wszystko jest ok.
HooB
Dodano
07.07.2007 23:03:16
Start->panel sterowania->wygląd i kompozycje tu szukaj gdzieś ma być rozdzielczość siatki albo coś w tym rodzaju. w ostateczności przywracanie systemu i spokój
Sfinks
Dodano
07.07.2007 22:02:46
HooB
Dodano:
07.07.2007 20:52:42
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1