Problem z IE

Od paru dni zauwazylem ze moj internet explorer jakos dziwni sie włącza.Po kliknięciu na ikonke musze czekac nawet 10 sec na pojawienie sie okienka a nigdy tak nie bylo .Denerwuje mnie to.Przeskanowałem dysk nortonem 2002 i nie bylo zadnych wirusow moze jakis programik blokuja albo cos.Mam athlona 1700 320 ramu i gf4 wiec takie cos nie powinno miec miejsca .Service packa juz zainstalowałem.A nawet jak klikne juz na ikonke Ie i nacisne ctrl+alt+del to w procesach Iexplorer jest juz uruchomiony a okienko i tak nie wyskakuje :( POmocy!!!

Odpowiedzi: 20

Eeeee...tam.Działa.Tylko jest to tak,jak ktoś przywykł do Opery to tak jak ja do Nortona.Lubię go bardzo i kaźdy inny producent jest do d...
Pozdrawiam.
tire
Dodano
13.04.2003 18:44:42
a co powiecie na skalowanie okna – zoom?? dla mnie czasami webmasterzy przesadzają z czcionką (trzeba nieraz niezle slepic ;) ). Przewaznien nie dziala klikanie "Widok –> Rozmiar tekstu"... A w Operze klikam sobie dowolny zoom :) Rewelacja
inferno
Dodano
12.04.2003 11:09:15
tire:
IE6 jest zwycięzcą Komputer Jakość i Komputer Jakość/Cena.Na + polska wersja,łatwa obsługa i moduł poczty.Na – brak moźliwości deinstalacji.
Pozdrawiam.

Jeśli wliczyć koszt windy, to raczej nie wygra w kategorii econo (a pod inne systemy IE nie jest dostępny). Opera teź jest po polsku, jeszcze łatwiejsza obsługa niź IE, poczta teź jest. jest równieź moźliwość deinstalacji. Czyli w tych kategoriach Opera jest lepsza.
krecik
Dodano
12.04.2003 02:04:13
tire:
IE6 jest zwycięzcą Komputer Jakość i Komputer Jakość/Cena.Na + polska wersja,łatwa obsługa i moduł poczty.Na – brak moźliwości deinstalacji.
Pozdrawiam.

Jeśli wliczyć koszt windy, to raczej nie wygra w kategorii econo (a pod inne systemy IE nie jest dostępny). Opera teź jest po polsku, jeszcze łatwiejsza obsługa niź IE, poczta teź jest. jest równieź moźliwość deinstalacji. Czyli w tych kategoriach Opera jest lepsza.
krecik
Dodano
12.04.2003 02:04:13
Opisanie testów to długie tabelki.Sorry,ale nie mam czasu wpisywać mozolnie wszystkie dane.Tabelek jest 9.Powiem tylko,źe IE6 jest zwycięzcą Komputer Jakość i Komputer Jakość/Cena.Na + polska wersja,łatwa obsługa i moduł poczty.Na – brak moźliwości deinstalacji.
Pozdrawiam.
tire
Dodano
11.04.2003 14:41:23
Nie czytam Komputer Świata, więc nie wiem jakim testom poddawano przeglądarki. Jeśli mógłbyś to opisz te testy.
Największa zaleta Opery–szybkość, ale jeśli ktoś ma szybkie łącze, to nie zauwaźa róźnicy. Ja korzystam z modemu i zauwaźam duźą róźnicę w szybkości.
krecik
Dodano
11.04.2003 00:30:47
Opera – fastest browser on the earth – to calkowita prawda. od wczoraj znowu jestm z Operą ;) Tylko kiedy czasami dziwnie wyswietla strone to wlaczam My IE...

Wygrał IE 6, drugi jest Avant Browser 7.0

Avant BBrowser to nic innego jak nakladka na IE (cos jak MyIE), tak wiec IE okupuje dwa pierwsze miejsca...
inferno
Dodano
10.04.2003 16:44:42
Jak by nato nie patrzeć,gdy juź ma się IE6 to naleźy instalować do niego poprawki.One łatają dziury.IE bez poprawek to sito.To nie wstyd,źe m.inn.czytam KomputerŚwiat.Ranking przeglądarek internetowych jest w n–rze 7 z 19.03.04.
Wygrał IE 6, drugi jest Avant Browser 7.0 [ www.avantbrowser.com ],na trzecim MozillaPL 1.2.1 [ www.mozillapl.org ] oraz na czwartym Opera 7 [ www.opera.com ].Na ostatnim,9 miejscu jest
K–Meleon 0.7 z oceną dostateczną.[ http://kmeleon.sourceforge.net ]
Pozdrawiam
tire
Dodano
10.04.2003 13:56:27
Od dawna uźywam Opery.
Jest z nią mały problem: na niektórych stronach z duźą ilością skryptów uźycie procesora sięga 100%.
Ale poza tym jest wręcz idealna. Wbrew powszechnym opiniom lepiej obsługuje JavaScript niź IE. No i jest duźo szybsza.
krecik
Dodano
05.04.2003 00:28:16
heh, wczesniej uzywalem opery, ale ją niedawno zdradzilem :D
inferno
Dodano
04.04.2003 22:57:24
inferno:
beriam:

Nie ma jak MyIE2 ...
Cisza i błogi spokoj
.... :lol:

Z IE sa wieczne problemy .... :!:
http://www.ruihehang.com/myie2/html_en/home.htm

MyIE, ktorego równieź uzywam (baaaardzo go sobie chwale) jest tylko nakładką na IE, która o dziwo likwiduje (chyba :) ) wszelkie niedogodności IE, dorzucając ze swojej strony MASĘ dodatkowych opcji :)
Jedna z ciekawszych to plug–in "Save flash" – dzieki niemu mozna zapisac sobie kazdy element flaszowy jakiejkolwiek strony w postaci pliku .swf na dysk twardy. Jak dla mnie rewelacja :)

W końcu ktos kto wie o co biega :wink:
beriam
Dodano
04.04.2003 22:50:08
beriam:

Nie ma jak MyIE2 ...
Cisza i błogi spokoj

MyIE, ktorego równieź uzywam (baaaardzo go sobie chwale) jest tylko nakładką na IE, która o dziwo likwiduje (chyba :) ) wszelkie niedogodności IE, dorzucając ze swojej strony MASĘ dodatkowych opcji :)
Jedna z ciekawszych to plug–in "Save flash" – dzieki niemu mozna zapisac sobie kazdy element flaszowy jakiejkolwiek strony w postaci pliku .swf na dysk twardy. Jak dla mnie rewelacja :)
inferno
Dodano
04.04.2003 22:47:37
Fala:
Od paru dni zauwazylem ze moj internet explorer jakos dziwni sie włącza.Po kliknięciu na ikonke musze czekac nawet 10 sec na pojawienie sie okienka a nigdy tak nie bylo .Denerwuje mnie to.Przeskanowałem dysk nortonem 2002 i nie bylo zadnych wirusow moze jakis programik blokuja albo cos.Mam athlona 1700 320 ramu i gf4 wiec takie cos nie powinno miec miejsca .Service packa juz zainstalowałem.A nawet jak klikne juz na ikonke Ie i nacisne ctrl+alt+del to w procesach Iexplorer jest juz uruchomiony a okienko i tak nie wyskakuje :( POmocy!!!

Nie ma jak MyIE2 ...
Cisza i błogi spokoj

beriam
Dodano
04.04.2003 21:53:41
U mnie przed zainstalowaniem SP i pozostalych latek XP–ek troche mi koslawo chodzil, a najwiecej problemow mialem z IE. Strasznie dlugo ladowal mi sie Outlook Express. Czas od mlasniecia w ikone a pokazaniem sie winiety do logowania wynosil srednio 30 sec. Nastepnie po wpisaniu hasla nastepne 30sec.
Po zainstalowaniu dodatku MS03–004: Cumulative Patch for Internet Explorer (Q810847) problem sie rozwiazal.
Grip
Dodano
04.04.2003 11:13:49
Wydaje się,źe beriam ma rację.Bo jak,u 65% działa.U pozostałych nie.
tire
Dodano
01.03.2003 19:33:47
Ja nigdy nie aktualizuje jak wszystko działa dobrze
PgX
Dodano
01.03.2003 18:01:12
Ja nigdy nie aktualizuje jak wszystko działa dobrze
PgX
Dodano
01.03.2003 18:00:26
podejrzewam , ze u co niektorych sa jakies zwary miedzy softem zainstalowanym , a poprawkami made in microsoft... :cry:
i tu kołko sie zamyka .... :wink:
beriam
Dodano
01.03.2003 17:58:29
podejrzewam , ze u co niektorych sa jakies zwary miedzy softem zainstalowanym , a poprawkami made in microsoft... :cry:
i tu kołko sie zamyka .... :wink:
beriam
Dodano
01.03.2003 17:58:29
Witam

Ja ostatnio zainstalowalem 31 poprawek do XP, IE, OE i jakies tam jeszcze (dawno tego nie robilem) no i... nie zauwazylem zadnych zmian w dzialaniu wyzej wymienionych programow po instalce tych patchow:)
run_DNA
Dodano
01.03.2003 17:50:51
Fala
Dodano:
21.10.2002 23:50:13
Komentarzy:
20
Strona 1 / 2