Problem z IE + Mks_vir

Witam wszystkich.

Od kilku dni szukam w necie rozwiązania małego aczkolwiek upierdliwego problemu. Przeszukałem popytałem i nic,nikt nie jest w stsnie mi pomóc.

Problem wygląda następująco.
Wczasie uruchamiania i zamykania przeglądarki IE od od jakiegos czasu monitor rejestru MKS informuje o zmianie w kluczu strony startowej z wpisanej na taką samą.

In key:
HKCU\SOFTWARE\MICROSOFT\INTERNET EXPLORER\MAIN
following entry has been changed:
Start Page = www.onet.pl
Previous value:
www.onet.pl/

Problem w zasadzie byłby niewidoczny gdyby nie "monitor rejestru".Myślałem źe to jakieś świństwo ale skanery AVK 2005,Mks_vir,MS Antispyware Ewido czy Spybot nic nie wykryły,poprostu czysto.
Wszystko działa poprawnie i gdyby nie MKS nie zauwaźyłbym tego.
Dlaczego IE kaźdorazowo ingeruje w rejestr "zapisując i usuwając" stronę
startową? O co chodzi?

Odpowiedzi: 3

Dzięki za szybką reakcję.

Bobi gratuluję spostrzegawczości i znajomości tematu.

Rzeczywiście problemem okazał się ukośnik.Po dodaniu ukośnika problem zniknął.Ale jako człowiek dociekliwy usunąłem ukośnik i problem nie powrócił, poniewaź mimo zatwierdzenia po ponownym wejściu jest ukosnik.
Ciekawe nie?

Jestem wdzięczny za okazaną pomoc i cieszę sie niczym "głupi z bateryjki".
:lol: :lol: :lol: :lol:

Jeźeli mogę się odwdzięczyć to bardzo chętnie[/b]

Po tym wszystkim juź nie pamiętam czy opcja automatycznego sprawdzania, czy IE jest domyślną przeglądarką internetową ma być włączona czy nie?

Dzięki.
pozdr
skodex
Dodano
27.10.2005 17:59:15
Zauwaź źe w pierwotnej wartosci jest ukośnik na końcu adresu. Niby pierdoła mała , ale jednak.
Obejściem jest dopisanie/usunięcie go w opcjach internetowych.
Bobi
Dodano
27.10.2005 16:57:50
Dla mnie to pachnie włączoną opcją automatycznego sprawdzania, czy IE jest domyślną przeglądarką internetową
Vipcioo
Dodano
27.10.2005 16:34:55
skodex
Dodano:
27.10.2005 16:08:14
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1