Problem z IE 6 SP2

Mój prblem jest o tyle dziwny, źe strony wpisywane z "www" działają (np. www.onet.pl – działa)a bez "www" jush nie! (onet.pl – nie wchodzi strona)i wyskakuje to co jest na screenie.

Odpowiedzi: 14

Twoja dywagacja jest conajmniej dziwna,
od poczatku – napisze jasno i przejrzyscie
Internet Explorer – tlumaczac doslownie badacz internetu – exploracja – odkrywanie nowych miejsc, badanie – czyli w tym konkretnym przypadku narazanie calego sytsemu...IE z racji swojej popularnosci jest bardziej niz inne przegladarki narazony na ataki ze stony aplikacji wykorzystujacych dziury w kodzie(nie ma nic wspolnego z osobistymi przeslankami a z faktami i statystykami uszkodzen systemu i zagrozen jakie niesie za soba uzywanie IE)...
Twoje rozwiazanie problemu jest krotkotrwale(patrz wyzej dlaczego) napewno rozwiazuje problem ale na krotko...
Nie ty jestes autorem zapytania i nie tobie sadzic czy moja odpowiedz jest alternatywnym rozwiazaniem dla pytajacego...
Stawianie hipotez co odpowiem na inne pytania jest blednym domniemaniem...
madej
Dodano
02.02.2005 14:25:22
madej:
ty mu proponujesz szlifowanie i pomalowanie od nowa...natomiast okazuje sie ze jest firma ktora produkuje zamienne blachy do poloneza ktore nie rdzewieja
Widze madej ze nie rozumiesz o czym piszesz, a piszesz o dwoch roznych sprawach. Wedlug Twojej rady powinien zmienic auto, natomiast ja nie proponuje malowania, lecz naprawe. A naprawa to takze wymiana np. skorodowanego blotnika na nowy. Nie blotnika do Mercedesa, nie do Trabanta, ale identycznego – do Poloneza.
madej:
nie rozumiem napadu na mnie oraz krytyki odpowiedzi innej niz twoja
Wlasnie tu rozbija sie caly problem – nie rozumiesz.
Proponowac inna przegladarke bedziesz wtedy, gdy ktos o to zapyta. Natomiast gdy ktos pyta jak naprawic IE, odpowiadaj jesli wiesz. Jesli nie wiesz – cisza jak makiem zasial.

Przy klopotach z systemem rowniez zaproponujesz zmiane na inny ? BeOS ? Linuks ? Mac OS ?

EOD
EL NINO
Dodano
02.02.2005 13:21:33
madej:

jezeli operujesz przykladami tez podam jeden – wyobraz sobie ze ktos jezdzi polonezem i narzeka na blache ze rdzewieje(wszyscy to wiedza i uznaja za normalne– poloneza czas zaczac powiedziala rdza do rdzy) ty mu proponujesz szlifowanie i pomalowanie od nowa...natomiast okazuje sie ze jest firma ktora produkuje zamienne blachy do poloneza ktore nie rdzewieja i w dodatku dostanie je za darmo zeby sie przekonal ze w sumie mimo ze polonez rdzewieje ale jest alternatywa ze jeszcze pojezdzi i sie nie rozsypie...

W tym momencie źałuje, źe kupił poloneza :mrgreen:
było trzeba kupić Fiata 126 :lol: :lol: :lol:
Mrówek
Dodano
02.02.2005 01:03:31
A wyobraz sobie taka sytuacje
Ktos ma taki sentyment do tego Poloneza ze za zadne skarby nie pozwoli na zmiane karoserii, chocby skały srały on woli swojego starego rzęcha
Co mu zrobisz ??

Nie traktuj tych odpowiedzi jako atak bo zapewniam Cie ze nie było to moja intencja
Jest temat i niego powinnismy sie trzymac
Bobi
Dodano
02.02.2005 00:32:18
nie rozumiem napadu na mnie oraz krytyki odpowiedzi innej niz twoja, forum jest po to zeby dyskutowac – czyli wyrazac swoje opinie na dany temat – do elnino – jezeli ktos ma inne zdanie niz ty nie znaczy ze jest glupi albo ze nie ma racji to znaczy dokladnie tyle ze ma inny poglad niz ty czego zdaje sie nie rozumiesz...

jezeli operujesz przykladami tez podam jeden – wyobraz sobie ze ktos jezdzi polonezem i narzeka na blache ze rdzewieje(wszyscy to wiedza i uznaja za normalne– poloneza czas zaczac powiedziala rdza do rdzy) ty mu proponujesz szlifowanie i pomalowanie od nowa...natomiast okazuje sie ze jest firma ktora produkuje zamienne blachy do poloneza ktore nie rdzewieja i w dodatku dostanie je za darmo zeby sie przekonal ze w sumie mimo ze polonez rdzewieje ale jest alternatywa ze jeszcze pojezdzi i sie nie rozsypie...
madej
Dodano
01.02.2005 23:40:32
madej:
Pomysl EL NINO jest rozwiazaniem problemu przegladarki na 5 minut – czyli rozwiazanie zwane polsrodkiem lub prowizorka

Odsyfienie systemu nie nazwałbym rozwiazaniem prowizorycznym, natomiast Twoja rade moźe słuszna moze nie, bardziej mozna podpiac pod "zamiatanie pod dywan" problemu a nie jego rozwiazanie.
Dlatego prosiłbym zebys wypowiadał sie na temat a pstrykał bezmyslnie w Odpowiedz
Bobi
Dodano
01.02.2005 22:27:23
Czyli jesli bede jezdzil autem marki FORD, to po jego awarii mam sie spodziewac od mechanika odpowiedzi w rodzaju: "Kup Pan se lepiej TOYOTE" ? Takiego mechanika po prostu kopnalbym w dupe, poniewaz gowno kogo obchodzi jakie ja mam upodobania.

Teraz dotarlo czy jeszcze jasniej wytlumaczyc ?
EL NINO
Dodano
01.02.2005 22:23:50
RE EL NINO, Bobi_robert

Pomysl EL NINO jest rozwiazaniem problemu przegladarki na 5 minut – czyli rozwiazanie zwane polsrodkiem lub prowizorka , natomiast moje (zmiana przegladarki) jest rozwiazaneim problemu dlugofalowym zwanym stabilnym ;)

pozdro
madej
Dodano
01.02.2005 21:45:44
Owszem madej, ale przeczytaj raz jeszcze ten temat i zobacz czy ktos prosi Cie o zaproponowanie innej przegladarki czy pomoc dot. IE
Bobi
Dodano
01.02.2005 11:40:26
no to jest wlansie do tematu, skoro IE nie dziala stosuje sie alternatywe ktora dziala...
ie wg testow to najbardziej dziurawa przegladarka
jezeli ktos twierdzi inaczej zapraszam do lektury
http://nt.interia.pl/news?inf=584193
madej
Dodano
01.02.2005 11:38:13
Polecac to bedziesz polecal jesli ktokolwiek bedzie pytal o przegladarki. Natomiast jesli w temacie nie masz nic do powiedzenia, nie naciskaj przycisku "Odpowiedz".
EL NINO
Dodano
31.01.2005 23:03:07
polecam zmienic najbardziej niebezpieczna i dziurawa przegladarke na inna, polecam mozille firefox
madej
Dodano
31.01.2005 22:02:41
dziękuje za podpowiedź!
pioskateer
Dodano
29.01.2005 20:13:15
Zastosuj http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=19974 bo byc moze jest jakis syf – mogl zmienic prefixy.
EL NINO
Dodano
29.01.2005 19:41:39
pioskateer
Dodano:
29.01.2005 12:46:51
Komentarzy:
14
Strona 1 / 1