Problem z grami
Witam !!!
Mam problem z którym nie mogę sobie poradzić , a mianowicie w czasie gier komputer zawiesza się a z kompa słychać głośne brzęczenie . Zmieniłem sterowniki karty graficznej ale to nic nie dało , mogę grać jedynie przez jakieś 10 minut i koniec ... pozostaje jedynie restart kompa . Sytuacja taka dzieje się tylko w czasie gier .
Proszę o pomoc !!!
Sempron 2800+, MSI KT4AV , 1 GB GOODRAM , SAMSUNG SP1213N (120GB), ST340014A (40GB) , SAPPHIRE Radeon 9550 , Creative SB Live , AlphaScan 711 , SAMSUNG HL-DT-ST DVD-ROM GDR 8163B , LG TSSTcorp CD/DVDW SH-S182M
Odpowiedzi: 2
Niestety to nie to , zapomniałem dodać , że brzęczenie słychać z głośników . Temperaturę kontroluję i jest ok.
Sempron 2800+, MSI KT4AV , 1 GB GOODRAM , SAMSUNG SP1213N (120GB), ST340014A (40GB) , SAPPHIRE Radeon 9550 , Creative SB Live , AlphaScan 711 , SAMSUNG HL-DT-ST DVD-ROM GDR 8163B , LG TSSTcorp CD/DVDW SH-S182M
Coś się przegrzewa. Mam tu na myśli procesor, który pewnie jest mocno zakurzony. Te "brzęczenie" to pewnie odgłos pracującego na wysokich obrotach wentylatora. Sprawdź temperaturki w programie SpeedFan. Jeśli jest "gorąco", pomoże wyczyszczenie radiatora i wentylatora na procesorze z kurzu.
Strona 1 / 1
[quote=darcoon1]... brzęczenie słychać z głośników .[/quote] Kondensatory w zasilaczu , lub na płycie mogą mieć upływność - brak dobrej filtracji, dobrych napięć. Efekt -zwiechy.