Problem z grami
Pisałem wcześniej ten temat w "innych systemach windows" ale tam nie otrzymałem odpowiedzi co mam zrobić więc piszę to tutaj bo mam juź windowsa xp :)
Mój problem dotyczy tego iź gdy gram w niektóre gry po paru minutach wyłącza mi się monitor a komputer jakby nie reagował mam GeForce FX 5200 128MB DDR, sterowniki: "66.93 For Windows 2k and xp English" ODświeźanie mam ustawione 85 Hz najwyźsze jakie mi wyświetla za pomoc w rozwiązaniu tego problemu będę bardzo wdzięczny !! Pozdro !! Dodam źe na kaźdym windowsie mi się tak robi a wtyczki dobrze powczepiane wszystko jakby gra :)
Mój problem dotyczy tego iź gdy gram w niektóre gry po paru minutach wyłącza mi się monitor a komputer jakby nie reagował mam GeForce FX 5200 128MB DDR, sterowniki: "66.93 For Windows 2k and xp English" ODświeźanie mam ustawione 85 Hz najwyźsze jakie mi wyświetla za pomoc w rozwiązaniu tego problemu będę bardzo wdzięczny !! Pozdro !! Dodam źe na kaźdym windowsie mi się tak robi a wtyczki dobrze powczepiane wszystko jakby gra :)
Odpowiedzi: 2
Niejaki Seeker odpisał mi posta gdy zamieszczałem go w innym dziale tylko źe nie napisał jak zrobić źeby było dobrze ale wytłumaczył na czym polega problem jeśli jest tu jakaś zakręcona głowa która wie jak to zrobić to niech powie a oto treść jego posta:
Seeker:
Darkman:
sprubuj przeinstalować sterowniki z monitora lub masz w obcjach właściwości ekranu lub w zaźądzaniu energią coś nie tak
A to po kiego grzyba?
wyłączenie/przejście do standby jest li tylko mozliwe w wypadku nie otrzymywania sygnałów synchronizacji V/vertical/ i H /horizontal/
które to w opcjach karty /nie wiemy niestety jakiej/moga zostać wyłaczone co daje zauwaźalne przyspieszenie ładowania się scen, ale moźe prowadzić do niespodzianek jak w temacie jeśli gra potrzebuje tego rodzaju sygnałow / tak została napisana/
sterowniki monitora nie maja tu nic do rzeczy IMO
A czy tylko na grach się wyłącza monitor.
Podgląd zdarzeń i jakie błędy.
Zrób porządną konserwacje kompa,wyjmij pamięć, karte grafiki i oczyść dobrze złącza stykowe i dobrze osadz,sprawdz chłodzenie karty GPU i pamięć,najprościej jak dotkniesz palcem radiatora – moźe wentylator padł lub kości pamięci nie powinny parzyć palca.
Sprawdz chłodzenie procesora – sprawdz wentyl i dysku twardego.
Sprawdz karte grafiki na innym kompie.
Sprawdz monitor na innym kompie.
Podmień zasilacz na inny i sprawdz.
To na początek.
Program który pokaźe Ci pare rzeczy.
http://www.lavalys.hu/pre/everesthome/everesthome_build_0292.zip
Podgląd zdarzeń i jakie błędy.
Zrób porządną konserwacje kompa,wyjmij pamięć, karte grafiki i oczyść dobrze złącza stykowe i dobrze osadz,sprawdz chłodzenie karty GPU i pamięć,najprościej jak dotkniesz palcem radiatora – moźe wentylator padł lub kości pamięci nie powinny parzyć palca.
Sprawdz chłodzenie procesora – sprawdz wentyl i dysku twardego.
Sprawdz karte grafiki na innym kompie.
Sprawdz monitor na innym kompie.
Podmień zasilacz na inny i sprawdz.
To na początek.
Program który pokaźe Ci pare rzeczy.
http://www.lavalys.hu/pre/everesthome/everesthome_build_0292.zip
Strona 1 / 1