Problem z grafiką
Mam następujący problem. Gdy włączam grę Harry Potter 2 pojawiają mi się liczne błędy w grafice, a dokładniej tekstury sa jakieś takie pomieszane. Wszystko jest widoczne na obrazku, który załączyłem.
Jak widać na obrazku, obok tych dwóch grzybów jest jakiś niepotrzebny cień. Kolumna za grzybami powinna wyglądać tak jak ściany, a jest jakaś czerwona. Na ścianach i na drzwiach przed Potterem równieź widać niepotrzebne cienie.
Mam kartę graficzną Riva TNT 2 Pro 32MB. Instalowałem stery te najnowsze po 50.XX, te według mnie najlepsze 45.XX i te najstarsze 28.XX. Wszystkie pod Windows XP bo takego posiadam. Błędy jednak występowały nadal.
Kiedyś, gdy uruchamiałem tą grę na tym samym sprzęcie i systemie (stery były w wersji 45.23) nie było tego problemu. Co jest nie tak :?: Pomóźcie :!: :!: :!:
Jak widać na obrazku, obok tych dwóch grzybów jest jakiś niepotrzebny cień. Kolumna za grzybami powinna wyglądać tak jak ściany, a jest jakaś czerwona. Na ścianach i na drzwiach przed Potterem równieź widać niepotrzebne cienie.
Mam kartę graficzną Riva TNT 2 Pro 32MB. Instalowałem stery te najnowsze po 50.XX, te według mnie najlepsze 45.XX i te najstarsze 28.XX. Wszystkie pod Windows XP bo takego posiadam. Błędy jednak występowały nadal.
Kiedyś, gdy uruchamiałem tą grę na tym samym sprzęcie i systemie (stery były w wersji 45.23) nie było tego problemu. Co jest nie tak :?: Pomóźcie :!: :!: :!:
Odpowiedzi: 5
Kumpel instalował z tej samej płytki i nie ma tego problemu
Ale niewiem czy zle przeczytalem albo to wystepuje tylko w tej grze. Moze masz uszkodzona plykt instalacyjna :?: :?:
Po pierwsze to odinstaluj wszystkie resztki po sterownikach – dedykowane temu programy znajdziesz bez zbytniego wysiłku w sieci i wróć do 30.82, a nadto przeinstaluj DX
Czy nikt nie potrafi mi opmóc?
Dodam iź ten błąd występuje w całej grze
Strona 1 / 1