Problem z grafika
Mam problem z grafika w grach. Otoz np. Last Chaos (mmorpg) zawsze chodzil mi plynnie a po formacie gra tnie sie niewyobazalnie to samo w innych grach mimo ze spelniam wymagania gra ktora wczesniej dobrze chodzila tnie sie. Mam zainstalowane sterowniki do nvidii, directx, wiec nie wiem w czym tkwi problem. Prosze o pomoc.
Odpowiedzi: 9
Zmiana sterów polepszyła nieco szybkość gry, lecz co chwilę dostaje jakby lagga, ale nie jest to typowy wywołany złym połączeniem i coś wczytuje. Ciekawe też jest to, że gry nie ma w procesach.
Odinstaluj jeszcze raz stery do płyty gł i grafiki .Wyczyść pozostałości jakim drive Cleaner
zainstaluj te dedykowane które masz z płytą gł i karta grafiki .
Sprawdź tryby DMA dla dysku i napędów .
zobacz jak wygląda % zajętość pamięci i procesora .Czy aby coś nie zabiera Ci zasobów np jakiś śmieć z Internetu
Nie resetowałem, ustawienia są takie jak sprzęt a jedyna zmiana to taka, że zmieniałem opcje czytania systemu z płyty przy formacie w first boot czy jakoś tak na cd.
[quote=Dipsy]. Otoz np. Last Chaos (mmorpg) zawsze chodzil mi plynnie [/quote]
Coś zmieniałeś w ustawieniach bIOSu? Resetowałeś go ?
Wartości zegara procesora, częstotliwości pamięci , wyświetlają sie poprawnie/optymalnie do zestawu który posiadasz ?
Podpinałeś , zmieniałeś coś w konfiguracji dysk/i/napędy ?
Byly ale bez zmian to samo gdy zainstaluje stery ponownie. Nie wiem czy blad nie tkwi w dysku, ale watpie. Ale skoro nie jest to wina sterow i procka to nie mam pojecia...
Byly ale bez zmian to samo gdy zainstaluje stery ponownie.
Deinstalacja* sterowników karty, i9ch instalacja ponowna.
*Pełna - nie iwem czym, boś nawet nie podał co to za grafika.
PS.
Znaczy nie było tych driverów do chipsetu ?
Nic nie dalo. Gra dalej sie tnie a uzycie procesora jest na optymalnym poziomie :neutral:
A sterowniki do płyty głownej ?
Strona 1 / 1