Problem z geforcem 3 ti 200
Witam.
Mam taki maly uciazliwy problemik. Otoz po restarcie kompa nie zalacza sie karta graficzna. Musze wtedy wylaczyc kompa, zaczekac pare sekund i wlaczyc go na nowo. Moja glowna to ECS K7VTA3 ver. 3.1 z nowym biosem 3.0d. Nie wiem, moze cos w ustawieniach biosu trzeba zmienic. Nie flashowalem jeszcze biosu na karcie, bo do tego nie doszedlem, ale zawsze jakies wskazowki sie przydadza. Z gory dzieki
Mam taki maly uciazliwy problemik. Otoz po restarcie kompa nie zalacza sie karta graficzna. Musze wtedy wylaczyc kompa, zaczekac pare sekund i wlaczyc go na nowo. Moja glowna to ECS K7VTA3 ver. 3.1 z nowym biosem 3.0d. Nie wiem, moze cos w ustawieniach biosu trzeba zmienic. Nie flashowalem jeszcze biosu na karcie, bo do tego nie doszedlem, ale zawsze jakies wskazowki sie przydadza. Z gory dzieki
Odpowiedzi: 10
No to czad komando – a ja juz bylem happy na poczatku postu ze i ja rozwiaze swoj problem :D. Chyba cos pogrzebie jednak w tym biosie karty. Moze cos to da, a jak nie to sklep i nowa albo karta albo plyta glowna, bo i tak musze kupic nowa plyte.
Samo przyszlo, samo przeszlo :P Nie wiem od czego to bylo, nie wiem jak sie naprawilo. Poprostu pewnego pieknego dnia problem sie roziwazal sam.
To proponuje byś poradził nam, a w szczególności Konetowi jak sobie poradziłeś z problemem.
Mam (mialem) to samo. Ta sama plyta glowna, tylko MSI GF MX 440. Mam (mialem) tak jaki mialem zwisy. To wtedy reset... i czarny ekran, diodka na monitorze migala i wtedy ja turn off. Czekam z 5s – turn on i normalnie dziala. Dodam, ze wczesniej wszystko bylo ok. A i nie aktualizowalem biosu.
Pisze mialem w cudzyslowie bo uporalem sie ze zwisami i nie mialem okazji restartowac kompa z przycisku na obudowie.
Pisze mialem w cudzyslowie bo uporalem sie ze zwisami i nie mialem okazji restartowac kompa z przycisku na obudowie.
Niestety te ustawienia nie pomogly. Jak juz zaczalem szperac w biosie to musialem zrobic CLEAR :) Bede jeszcze czegos szukal.
jesli wyzej podane sposoby nie pomagaja to idz z ta grafika do jakiegos kumpla i sprawdz czy u niego robi sie to samo.. jak tak to idz z ta grafa na gwarancji :)
Konet – BIOS default , ew Reset Configuration Data w /PNP/PCI Configuration – przypisze Ci nowe przerwania,
Assign IRQ for VGA – sprawdź czy włączony/BIOS Features Setup/
Assign IRQ for VGA – sprawdź czy włączony/BIOS Features Setup/
Odinstaluj aplikacje i stery karty,restart uruchom na systemowych i sprawdz teraz,jak to samo podmień karte na inną i sprawdz,jak będzie dobrze – to karta padnięta,jak źle płyta główna.
Wyczyść jeszcze dokładnie całą pamięć i dobrze osadz, zmień wtyczke zasilającą na dysku systemowym, posprawdzaj taśmy i inne wtyczki.
Wyczyść jeszcze dokładnie całą pamięć i dobrze osadz, zmień wtyczke zasilającą na dysku systemowym, posprawdzaj taśmy i inne wtyczki.
Juz to zrobilem. Kupilem nawet jakis plyn do czyszczenia elektroniki i dalej to samo.
Wyczyść styki "grzebienia" karty i gniazdo.
Z BIOS–em karty darować sobiem ozesz zabawy – nie taka karta by coś przez to mozna było osiągnąć.
W BIOS–ie płyty sprawdź czy init display first jest na AGP ustawione i to w zasadzie wszystko .
Z BIOS–em karty darować sobiem ozesz zabawy – nie taka karta by coś przez to mozna było osiągnąć.
W BIOS–ie płyty sprawdź czy init display first jest na AGP ustawione i to w zasadzie wszystko .
Strona 1 / 1