Problem z Geforce4 Ti
problem wygląda tak: jakiś tydzień temu zamontowałem tą kartę i no i oczywiście włączyłem 3DMarka, pod koniec testów był zwis, okazało się źe poszedł zasilacz, wymieniłem go na nowy (jakiś tam Gembird 300W), i teraz kiedy włączam 3DMarka albo jakąś gierkę komp się zawiesza (po jakiejś minucie), porzyczyłem od kumpla GF 2 MX i z tą kartą działa normalnie. Co jest? karta się uszkodziła? Zasilacz nie daje rady? aha, ostatnio wentylator od niej zaczął nieźle rzęzić, radiator jest dość ciepły, moze się przegrzewa? Próbowałem z róźnymi sterami i ciągle to samo.
Odpowiedzi: 4
McScr@by:
Jak wentylator zaczął 'pierdzieć' to go wyczyć i przesmaruj, źeby sobie jeszcze trochę pochodził przed definitywnym padem.
próbowałem ale to nie takie proste, wygląda to podobnie jak na tej fotce, tylko u mnie śróbki mają zjechane gwinty i nie mogę ich odkręcić
@ emil :
Jak wentylator zaczął 'pierdzieć' to go wyczyć i przesmaruj, źeby sobie jeszcze trochę pochodził przed definitywnym padem.
JN:
Pamiętaj o sterach do płyty
dzięki, zainstalowałem je jeszcze raz i pomogło
Odinstaluj porządnie stery z kompa uruchom na systemowych i sprawdz jak komp chodzi.
Pamiętaj o sterach do płyty.
Albo weź tą twoją karte i sprawdz u kumpla i wszystko będziesz wiedział.
Moźe koniec karty.
Pamiętaj o sterach do płyty.
Albo weź tą twoją karte i sprawdz u kumpla i wszystko będziesz wiedział.
Moźe koniec karty.
Strona 1 / 1