Problem z FTP, a także pocztą przez SMTP i WWW (!)
Witam,
Mam problem z komputerem w pracy. Korzystam z dwóch kont pocztowych, z których jedno, od mniej więcej miesiąca, notorycznie odmawia współpracy w wysyłaniu maili - udaje się jedna próba na 100 (nie mam pojęcia dlaczego). Outlook 2003 zamiast wysyłać "przetwarza" wiadomości przez jakiś czas, po czym informuje o błędzie wysyłania.
Firma hostująca konto umożliwia wysyłanie wiadomości przez www - to też mi nie działa (nie mogę nic wysłać ani zapisać stworzonej wiadomości). Ściągam wszystko bez problemów. Usuwałem i zakładałem na nowo konto w Outlooku - to samo. Nawet wspomniana firma założyła mi konto na nowo - bez zmian.
Mniej więcej od tego samego czasu nie działa mi FTP. Próbowałem już różnych klientów - każdy ucina mi pliki, czyli zamiast obrazka 100 KB na serwer trafia tylko 5 KB. Kolejne próby powodują odłączenie mnie od serwera.
[code]Odpowiedź 150 Opening BINARY mode data connection for obrazek.jpg
Status: Znajdowanie adresu IP dla ftp.cardservice.pl
Status: Łączenie do 62.233.142.42:21...
Status: Połączenie nawiązanie, oczekiwanie na wiadomość powitalną...
Błąd: Limit czasu połączenia przekroczony
Status: Znajdowanie adresu IP dla ftp.cardservice.pl
Status: Łączenie do 62.233.142.42:21...
Status: Połączenie nawiązanie, oczekiwanie na wiadomość powitalną...
Odpowiedź 220 Witamy na serwerze FTP
Polecenie: USER 10419
Odpowiedź 331 Password required for 10419.
Polecenie: PASS ***********
Odpowiedź 530 Przepraszamy, zbyt wiele po3aczen z tego adresu
Błąd: Nie można połączyć się z serwerem
Błąd: Limit czasu połączenia przekroczony
Błąd: Nie można połączyć się z serwerem
Status: Opóźnianie połączenia z powodu wcześniejszej nieudanej próby połączenia...[/code]
i tak w kółko.
"Zbyt wiele połączeń"??? O co chodzi??? Tylko ja się łączę z tym serwerem.
Nie mam pojęcia co z tym fantem zrobić. Na domiar złego właśnie okazało się, że nie mogę wysłać ani też zapisać wiadomości utworzonej w Gmailu. Sprawdzałem komputer różnymi sieciowymi skanerami AV, ale żaden nic nie wykrył.
Będę bardzo wdzięczny za jakąkolwiek pomoc. Może uda się usunąć problem bez kompletnej re-instalacji systemu?
Odpowiedzi: 1
Dużo treści, ale zero konkretów.
Jakie łącze, jak zoragnizowana sieć (NAT?), skoro to sieć w pracy to co na to Wasz admin, ten błąd co to Outlook wypluwa to?
Strona 1 / 1