[Problem] z formatowaniem
Witam
Chiałbym sie dowiedzieć co jest przyczyną moich problemów.
Mianowicie mam partycje C: (10GB ntfs) D: (10GB fat32) i E: (17,1GB fat32),sytem miałem zainstalowany na C: . Chciałem go sformatować, jednak pokazał mi sie komunikat, źe nie moźe dokończyć formatowania w wyniku czego sformatował mi D: Straciłem wszystkie swoje dokumenty. Pogodziłem sie z tym. Zainstalowałem nowy system na D, usuwajac recznie pliki z C, jednak nie moge usunac wszystkich plikow. Pozostaje ok 1GB zajetego miejsca.
Podobna sytuacje mialem ok. tydzien temu. Chciaem sformatowac D a sformatowal mi E ,a system zainstalowal na C na tych starych plikach )nieusuwalnych. Obecnie mam zajete 3GB na C a mam tylko wina zainstalowanego, a pliki systemu z D usunlem recznie, jednak tu usunely sie wszystkie plik.
Z gory dziekuje i pozdrawiam :wink:
Chiałbym sie dowiedzieć co jest przyczyną moich problemów.
Mianowicie mam partycje C: (10GB ntfs) D: (10GB fat32) i E: (17,1GB fat32),sytem miałem zainstalowany na C: . Chciałem go sformatować, jednak pokazał mi sie komunikat, źe nie moźe dokończyć formatowania w wyniku czego sformatował mi D: Straciłem wszystkie swoje dokumenty. Pogodziłem sie z tym. Zainstalowałem nowy system na D, usuwajac recznie pliki z C, jednak nie moge usunac wszystkich plikow. Pozostaje ok 1GB zajetego miejsca.
Podobna sytuacje mialem ok. tydzien temu. Chciaem sformatowac D a sformatowal mi E ,a system zainstalowal na C na tych starych plikach )nieusuwalnych. Obecnie mam zajete 3GB na C a mam tylko wina zainstalowanego, a pliki systemu z D usunlem recznie, jednak tu usunely sie wszystkie plik.
Z gory dziekuje i pozdrawiam :wink:
Odpowiedzi: 11
to Ci pomoźe http://www.searchengines.pl/phpbb203/index.php?showtopic=14270&mode=threaded
Przycisk szukaj u góry stronypiotr20000:
ale gdzie jest archiwum
ale gdzie jest archiwum
piotr20000:
ni umiem formatować komputera moźe ktoś mi to wytłumaczyć
Teź nie umiem,ale gdybym musiał to zrobić to wiem, źe wystarczy do archiwum forum sięgnąć , by wszystkie potrzebne informacje jak to – krok po kroku – przeprowadizć, uzyskam.
ni umiem formatować komputera moźe ktoś mi to wytłumaczyć
oki dzieki za rade
temat wyczerpany wiec do zamkniecia :P
temat wyczerpany wiec do zamkniecia :P
1. Z dyskietki to formatowałeś za kaźdym razem partycję FAT i tylko tyle.
2. W przyklejonym temacie , który Bobi napisął znajdziesz informacje o przejmowaniu uprawniń – skorzystaj z nich.
2. W przyklejonym temacie , który Bobi napisął znajdziesz informacje o przejmowaniu uprawniń – skorzystaj z nich.
I cóź tu dalej wymyślac co do przyczyn?
nie wiem czy istnieje czy nie. Ten dysk startowy jest chyba od win 98 (prawdopodobnie) bo niby pasuje do XP. No nie wiem jak to wytłumaczyc poprostu znajomy mi powiedzial "masz tu dyskietke, wsuń ja, wybierz opcje bez obsługi CD(opcja 2) i nastepnie wpisz format D czy C w zaleźności" i formatowałem tak przez ponad dwa lata, tak jak mam kompa i zawsze to dzialalo. Tylko teraz z ostatnimi dwoma formatami miałem teakie przeboje.
To, ze mi formatuje nie te dyski jeszcze jakos przeboleje.
Jezeli mozecie mi jeszcze odpowiedziec na pytanie co do tych plikow ktorych nie moge usunać. Bo mam wgranego windowsa na c a mam zajete 3 GB. to chyba troche za duzo. Sęk w tym ze do folderu ktory zawiera te pliki nawet nie moge wejsc zeby zobaczyc co tam jest :?
andri:
Formatowalem przez dyskietke startowa.
I cóź tu dalej wymyślac co do przyczyn?
Dla ułatwienia dodam, źe "dyskietka startowa" dla XP nie istnieje.
Formatowalem przez dyskietke startowa. Wpisalem "format d:" a on mi sformatowal E: Pozniej wlozylem plytke z winem i normalnie mi sie odpalil ten win ktorego chcialem sformstowac :roll: , a ze mialem juz po moich formatach puste wszystkie partycje z wyjatkiego tego wina na d i tych plikow na C to zainstalowal drugiego wina na C a tego starego z d usunalem recznie.
Formatowałeś z poziomu płytki z Windowsem po rozruchu, czy z poziomu windowsa?
Strona 1 / 1