problem z formatem liter

Mam jeszcze jedną prośbę o pomoc. więc problem w tym że mam języki w opcjach regionalnych ustawione wszystko na polski, sam ustawiłem. ale nie pamiętam gdzie się ustawia format czcionki , UTF-8 albo inny bo ustawiłem na ISO-8859-2. czyli chodzi mi o to że kiedy np ściągam jakiś program i w programie mam do wyboru language różne języki oprócz polskiego, to se wybieram język rosyjski ponieważ z angielskiego i reszta języków jestem " 0 " .Więc gdy wybieram rosyjski to mi krzaki się wyświetlają zamiast rosyjskich literek. ale dodam że w start-> panel sterowania->opcje regionalne i językowe dodałem język rosyjski i klawiatura normalnie pisze te litery.Czyli windows ich nie rozpoznaje. więc pytanie: jak mogę to zrobić żeby system rozpoznawał te litery w programach i przy tym rozpoznawał jednocześnie i polskie literki ęął itd. Dzięki. Pozdrawiam!

Odpowiedzi: 6

:d/ [color=brown][b][b]BINGO!!![/b][/b][/color] :-" :d/ kierofca wiszę ci piwo! jest i rosyjski i polskie literki.
Sfinks
Dodano
09.07.2007 00:35:45
Wrzuciłem "????????? ? ????????". Wszystko działa po ustawieniu panel sterowania>opcje regionalne i językowe>zaawansowane>język dla progamów nie obsługujących Unicode>Rosyjski. Mam nadzieję, że u Ciebie też zadziała. Pzdr.
kierofca
Dodano
08.07.2007 22:29:13
na tych miejscach próbowałem 100% wszystko.obsługa w rosyjskim ,czyli jak nastawiam rosyjski to komunikaty systemowe tzn: data miesiąc pisze po rusku, ale wraz programy mające język rosyjski nie wyświetlają się. zapomniałem dodać przeglądarki internetowe rozpoznają te litery. [b]A może to być wina procesora? [/b] np [url]http://www.eralash.ru/download/[/url] wszystko jest ok, przez buforowanie słucham te piosenki "??? ????? «??????»?" jest też dobrze, a jak ściągam na dysk twardy i z Windows Media player chcę słuchać na tytule są krzaczki.mógłbyś spróbować? tak samo i programy, jak wejdzie mi do dysku to potem niema liter. na pewno nie mam wirusów. Dziękuje za poświęcony czas.Pozdrawiam.
Sfinks
Dodano
07.07.2007 13:21:50
W panel sterowania>opcje regionalne i językowe>języki>szczegóły możesz zobaczyć zainstalowane usługi językowe oraz poprzez przycisk "dodaj" dodać obsługę danego języka i klawiatur w danym języku.
kierofca
Dodano
06.07.2007 23:38:45
czyli hmm, bardzo nie rozumiem co to znaczy zainstalowany język rosyjski. mam tak-> mogę pisać po polsku , w pasku językowym przełączam na rosyjski to piszę rosyjsku potem z powrotem przełączam na polski itd, włączyłem klawiaturę rosyjską w panelu sterowania w opcje regionalne i językowe . a co do pytania "które programy ", to odp: wszystkie, nawet pliki,filmy,piosenki co mają tytuł po rosyjsku to mam krzaki, Media pleer też nie czyta tych liter. kiedy otwieram plik txt-owy, piszę po rossyjsku potem zamykam to mam komunikat że plik zawiera znaki unicode,które zostaną utracone w chwili zapisania pliku w postaci pliku tekstowego kodowanego w ANSI,aby zachować informacje w Unicode anuluj i zmień kodowanie itd... na pawdę nie mam pojęcia#-o Pozdrawiam
Sfinks
Dodano
06.07.2007 23:31:48
Czy masz zainstalowany język rosyjski i obsługę rosyjskiej klawiatury, czy tylko klawiaturę rosyjską pod językiem polskim? W jakich konkretnie programach masz krzaczki?
kierofca
Dodano
06.07.2007 22:40:22
Sfinks
Dodano:
04.07.2007 22:32:55
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1