Problem z Folderami

Witam , mam pewien problem.Znalazłem ciekawą ikonkę folderu i chciałem zmienić ją tak abym nie musiał każdy folder z osobna zmieniać na nowy wygląd , tylko że zmienie w windowsie zwykły wygląd folderu na nowy i wszędzie juz będzie wygląd nowego.Więc weszedłem (załóżmy) Mój Komputer / Narzędzia / Opcje Folderów.Następnie weszedłem w zakładke "Typy Plików"  , później kliknąłem w 5 od góry czyli "Folder Plików" i nacisnąłem opcje " Zaawansowane".Pojawiło mi się nowe okno i jest tam opcja " Zmień iknoe" (myślałem ,że jeśli zmienie tu ikonę folderu na nową to wszędzie będzie zmieniona) Więc tak postąpiłem i coś mi sie zepsuło.Oczywiście z powrotem przywrócilem starą ikonkę , lecz jeśli teraz chce wejśćdo jakiegoś folderu na komputerze to albo włącza mi sie wyszukiwarka lub wszystkie pliki z tego foldery wędrują do winampa . Ale jest tam opcja " akcje " Sądzę że trzeba wpisać nową akcje na to żeby folder się otwierał . Zna ktoś może taką komende na otwieranie folderów ?? Z góry dziękuję.

P.S

Właśnie dodałem akcje : C:\Windows\explorer.exe i otwiera się folder :):) tylko jeden problem,folder otwiera mi się w nowym oknie :D jak to zmienić?:>Dodam że w opcjach jest zaznaczona opcja " Otwórz foldery w tym samym oknie" i tak się w dwóch otwiera

ODWOŁUJĘ TEMAT :):) TROCHE POGRZEBAŁEM NA STRONCE I ZNALAZŁEM ODPOWIEDŹ W FAQ :)

Odpowiedzi: 1

hej miałe to samo lecz porzebałem trochę w rejestrze i ikonki folderów mi się zmieniły i foldery otwierają sięw tym samym oknie...najgorsze jest to że nie pamiętam jak to zrobiłem...jeśli sobie przypomne to napewno odpisze...

rockets93
Dodano
27.03.2007 17:44:18
  • Bobi 27.03.2007 17:50:55

<P>Może chodziło o HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Shel&shy;l Icons?<BR><BR>Ja bym osobiście zastosował bardziej inwazyjną metode, mianowicie grzebanie w shell32.dll i podmianę tam określonej ikony.</P>

• mIeSo 27.03.2007 17:59:06

Bobi a możesz napisać szczegółowo jak zmienić "raz a porządnie ikonkę folderu" na kompie na inną żebym nie musiał 100000 folderów osobno zmieniać właśnie na tą ikonkę ?:&gt;

mIeSo
Dodano:
27.03.2007 15:19:08
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1