Problem z FDD

Witam wszystkich. Czy ktoś z Was spotkał sie z wirusem który potrafi zablokowac stacje FDD? Objawy: -po kliknięciu na stacje odrazu komunikat: Włóż dysk do stacji dyskietek -przed załadowaniem systemu wszystko działa ok czyli moge uruchamiac z dyskietek -na win98 działało az do momentu reinstalacji na xp -w sieci pojawiły sie jeszcze dwa majace takie same objawy w xp ale nei były ruszane software i hardware. -nie zapala sie lampka od floppa Zrobiłem do tego momentu: -moge zrobic własciwosci stacji i ta czesc działa prawidłowo(zapala sioe dioda) -system scanowany(nod32, antytrojanami kilkoma) -syatem reinstalowany, zaktualizowany -nowy FDD, tasma -wyciagniety z obudowy(wyeliminowane naprezenia) -w trayu tylko Novell -wyłaczone stery od dzwieku i sieciowek No i na tym pomysłow koniec... :( Moze ktos miał podobny problem?? Pozdrawiem Marek

Odpowiedzi: 3

Ucho co masz na mysli piszac "pewnej"? to czy była sparwna cz nie widomego pochodzenia, bo testowałem na kilku a te dwa kompy ktore teraz podzieliły los tego nie działajacego nie widziały bankowy tych samych dyskietek. Zasilanie jest jak było nei ruszane tasmy, zreszta jeden taki wziałem na warsztat i go meczyłem z tasmami i zasilaniem,jak by tasmay byłe odwrotnie to dioda swieci sie cały czas.
mareksmd
Dodano
15.02.2008 23:16:52
  • Ucho 16.02.2008 20:21:24

[quote=mareksmd]Ucho co masz na mysli piszac "pewnej"? to czy była sparwna cz nie widomego pochodzenia,[/quote] Tak, czy była sprawna i inny flop ją odczytywał. Czy sprawdzałeś czy rzeczywiście odpalisz kompa z dyskietki systemowej ? Jeżeli tak, to w XP wywal w menadżerze urządzeń stery do flopa i zrestartuj kompa. Odwrotne połączenie nie ma do tego nic (jak sam pisałeś, wtedy dioda świeci cały czas)

Witam. Być może podłączyłeś odwrotnie taśmę, spróbuj odwrócić połaczenie, albo delikatnie się wygiął pin zasilania. Odpisz czy zadziałało. Pozdro.
fukagawa
Dodano
15.02.2008 23:04:43
A sprawdzałeś flopa po wsadzeniu PEWNEJ dyskietki z danymi ? Nie mówię tu o odpalaniu z FDD...
Ucho
Dodano
15.02.2008 22:59:15
mareksmd
Dodano:
15.02.2008 21:23:34
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1