Problem z FDD / nie chce czytać i zapisywać

Dlaczego jak włoźę dyskietkę do FDD to system prosi mnie o sformatowanie nośnika i tak za kaźdym razem. Jeśli wybiorę sformatuj to wyświelti mi się komunikat, źe nie moźna tego uczynić :–/. Stacja jest nowa. Mam SP2 / zresztą bez teź tak się działo. Nie wiem co się dzieje :–(. Proszę was szanowni internauci o pomoc.
P.S – Mój 1 post na forum–sry za słownictwo

Odpowiedzi: 5

Moźesz otworzyć wiersz poleceń – i na sucho wklepać komendę kopiowania a:> (podajesz nazwę pliku) c(lub inna litera dysku):(ścieźka docelowa) np.:
a:>hiper.txt d:Papiery
Ja tak robiłem, gdy windozaXP odmawiała mi kopiowania zawartości dyskietek albo wręcz wieszało się okno dopóki nie wyjąłem dyskietki z flopka.
Spróbuj :)
XanTyp
Dodano
04.01.2005 19:58:09
Sprawdz działanie na innych nośnikach 1.44.

Sprawdz śruby mocujące stacje czy nie za długie, poluzuj maksymalnie i zobacz.

Wymień taśme sygnałową,sprawdz poprawność podłączenia.

Ustawienia w biosie stacji A 1.44 MB.

Menadzer urządzeń odinstaluj stacje restart kompa i zobacz.

Wyłącz kompa ,odepnij taśme sygnałową i zasilania odpal kompa zamknij podłącz wszystko poprawnie i zobacz.

Sprawdz stacje z twoją taśmą na innym kompie.
JNJN
Dodano
31.12.2004 15:51:19
Nie mam podkręconego sprzętu. Nie ma jakiegoś rozwiązania innego? Czy moźe są jakieś "suchsze" rozwiązania? Dzięki
ATC
Dodano
31.12.2004 12:48:32
Jeźeli wykluczyć wadliwość stacji – to źe nowa jeszcze nie oznacza , źe jest sprawna – i to samo ząłoźenie przyjąć dla teśmy sygnałowej oraz dyskietek to pozostaje tylko stwierdzenie, źe ten typ– mowa o windowsie – tak ma.
Czasem coś się systemowy ubzdurać zdarza i taki łasnie efekt wywołuje.
Czasem to przechodzi samo, czasem pomaga wyłaczenie – fizyczne stacji i ponowne jej podłączenie.
Oczywiście wszystkie te sytuacje dotyczą sprźetu, który nie jest podkręcony – szyna kontrolera hdd pracuje z normową szybkością.
Rebe
Dodano
31.12.2004 12:30:40
a jak włozysz inną to co się dzieje??
robootb
Dodano
31.12.2004 12:29:55
ATC
Dodano:
31.12.2004 12:18:00
Komentarzy:
5