problem z explorerem w windows me POMOCY!!!
po uruchomieniu kompa pojawia sie blad w kbdb.dll. co moge zrobic? pomocy
Odpowiedzi: 10
dzieki za informacje. co do formatu tu na razie poczekam do nastepnego razu :D tak w ogole to komputerach to sie malo znam. problemy probuje rozwiazywac sama a jak juz na prawde nic nie wskuram to prosze kuzyna aby sprawdzil co i jak. co do tej stronki to jest fajna, tylko problem w tym, ze ja nie wiem ktore programy sa najlepsze aby komp chodzil bez zarzutu (przynajmniej te kilka miesiecy). moze poradzisz mi cos?
z gory dziekuje
kasia
z gory dziekuje
kasia
Aby wyeliminować powstawanie błędów w systemie trzeba o niego dbać :wink: .
Stosowna porcja softu pomaga utrzymać porządek i sprawny system.
Polecam Tobie odwiedzenie serwisu Dobre Programy , tam znajdzisz odpowiedz na wszystkie twoje pytania. :
:arrow: http://www.dobreprogramy.pl/index.php?dz=9
Jest tam wiele pozytecznych aplikacji, które pomagą utrzymać dobrą " kondycji " twojego PC.
IMO, najlepszym rozwiązaniem na Twój problem, będzie niestety format i świerza instalacja.
Szuknie rozwiązania w stercie błędów jest bardzo czasochłone, dlatego niestety zaproponowałem Tobie to rozwiązanie.
Po nakładce moźe wystąpić destabilzacja pracy os`u.
Dodam jeszcze na sam koniec, źę warto po czystej instalacji odwiedzić witrynę Auto Update w celu pobrania aktualizacji ( są rózne zdania na ten temat, bynajmniej ja z niej korzystam i nie mam problemów, póki co :wink: ).
Co do samego błedu to niestety nic tu nie wskuram, bo nawet nic nie wiem na temat tej biblioteki .dll, podejrzewam źe nie tylko ja.
Stosowna porcja softu pomaga utrzymać porządek i sprawny system.
Polecam Tobie odwiedzenie serwisu Dobre Programy , tam znajdzisz odpowiedz na wszystkie twoje pytania. :
:arrow: http://www.dobreprogramy.pl/index.php?dz=9
Jest tam wiele pozytecznych aplikacji, które pomagą utrzymać dobrą " kondycji " twojego PC.
IMO, najlepszym rozwiązaniem na Twój problem, będzie niestety format i świerza instalacja.
Szuknie rozwiązania w stercie błędów jest bardzo czasochłone, dlatego niestety zaproponowałem Tobie to rozwiązanie.
Po nakładce moźe wystąpić destabilzacja pracy os`u.
Dodam jeszcze na sam koniec, źę warto po czystej instalacji odwiedzić witrynę Auto Update w celu pobrania aktualizacji ( są rózne zdania na ten temat, bynajmniej ja z niej korzystam i nie mam problemów, póki co :wink: ).
Co do samego błedu to niestety nic tu nie wskuram, bo nawet nic nie wiem na temat tej biblioteki .dll, podejrzewam źe nie tylko ja.
komunikat tego brzmial: "explorer spowodowal wystapienie bledu w KBDB.DLL. w razie problemow prosze ponownie uruchomic komputer".
takiego pliku na kompie nie znalazlam. przywracanie systemu nie pomoglo, wiec przeinstalowalam windowsa. nie wiem co to bylo ale czesto pojawia mi sie blad explorera ale niekoniecznie w tym pliku, czesto w innych. jak temu zapobiec? czy mozna zrobic kopie systemu ktory wlasnie zainstalowalam? i gdzie to trzeba zrobic? jak pozniej naprawiac takie bledy za pomoca kopii?
dzieki za zainteresowanie.
takiego pliku na kompie nie znalazlam. przywracanie systemu nie pomoglo, wiec przeinstalowalam windowsa. nie wiem co to bylo ale czesto pojawia mi sie blad explorera ale niekoniecznie w tym pliku, czesto w innych. jak temu zapobiec? czy mozna zrobic kopie systemu ktory wlasnie zainstalowalam? i gdzie to trzeba zrobic? jak pozniej naprawiac takie bledy za pomoca kopii?
dzieki za zainteresowanie.
Jaki jet dokładny komunikat tego błędu :
Brak tej biblioteki, biblioteka uszkodzona :?:
Wysli screen shot`a lub przepisz błąd jaki się wyświetla.
Pozatym szukałem info na temat tego .dll, nie jest to źadna biblioteka systemowa, więcej niestety nie ma ( lub nie mogłem znaleśc ).
Sprawdz czy wogóle istnieje ta biblioteka w systemie, moźe scieszka docelowa została zmieniona i dlatego system podaje informacje o jakiś tam błędzie.
Brak tej biblioteki, biblioteka uszkodzona :?:
Wysli screen shot`a lub przepisz błąd jaki się wyświetla.
Pozatym szukałem info na temat tego .dll, nie jest to źadna biblioteka systemowa, więcej niestety nie ma ( lub nie mogłem znaleśc ).
Sprawdz czy wogóle istnieje ta biblioteka w systemie, moźe scieszka docelowa została zmieniona i dlatego system podaje informacje o jakiś tam błędzie.
a reinstalke robilas ? jak nie to zrob tak jak napisala wczesniej winda :lol:
wirusa nie ma. w zasadzie moglabym odnistalowac windowsa ale to zabiera duzo czasu. poczekam moze ktos ma pomysl
A programem antywirusowym sprawdzałaś ? Moźe trzeba zainstalować ponownie system ? Format by pomógł ale to ostateczność... Szkoda, źe nikt nie ma pomysłu ...
zrobilam przywracanie systemu i nic. odpowiedzial, ze nie moze tego zrobic bo nie zaszly zadne zmiany. blad kbdb.dll nadal sie pokazuje
Spróbuj skorzystać z przywracania systemu. Chyba w Me ta opcja jest z tego co pamiętam. Miałam podobny bo nie identyczny problem na jednym z kompów pod Windows 98. Wtedy pomógł tylko format niestety. Naprawa bądź ponowna instalacja nic nie dały. Ale poczekajmy na opinie ekspertów.
Strona 1 / 1