Problem z dźwiękiem
Mam spory problem. Kupiłem nową kartę radena 9550 extreme, zainstalowałe i..działa. Jednakźe dźwięk stracił się bez wieści. Nie ma po nim śladu. Nie wykrywa dźwiękówki (jamicon md7580 jakoś tak), nie wykrywa wbudowanej AC'97, nic nie wykrywa. Reinstalki na nic. Jakiś konflikt sprzętowy albo coś. Bardzo proszę o pomoc, najlepiej szybką pomoc.
Odpowiedzi: 4
Wielkie dzięki, juź działa:) Wystarczyło przenieść kartę do czwartego slotu:) Na forum Centrumxp zawsze moźna liczyć:)
Włóź karte PCI muzyczną do czwartego slotu PCI licząc od AGP,wyłącz w biosie AC97.
Pierwszy slot PCI licząc od AGP ma być wolny.
Odinstaluj w menadzeźe urządzeń wszystko co dzwięk,restart i wgraj stery i oprogramowanie dokładnie do tej karty PCI i do systemu XP.
Jak nic reset biosu i aktualizacja.
Pierwszy slot PCI licząc od AGP ma być wolny.
Odinstaluj w menadzeźe urządzeń wszystko co dzwięk,restart i wgraj stery i oprogramowanie dokładnie do tej karty PCI i do systemu XP.
Jak nic reset biosu i aktualizacja.
Eee... mam dwie karty dźwiękowe: zwykłą PCI która jest włączona i druga wbudowana AC'97, którą wyłączyłem w biosie. Nie działają OBIE.
A w biosie włączyłeś AC97.
Zrób reset biosu na defaults.lub najlepiej wyjmij baterie na 30 minut,ustaw tylko date i godzine i co trzeba i zobacz.
Jak nic aktualizacja biosu do najnowszego.
Zrób reset biosu na defaults.lub najlepiej wyjmij baterie na 30 minut,ustaw tylko date i godzine i co trzeba i zobacz.
Jak nic aktualizacja biosu do najnowszego.
Strona 1 / 1