problem z dzwiekiem
problem z dźwiękiem polega na tym ze na przykład ledwo co słychać muzykę w tle ale słychać normalnie piosenkarza czy tam rapera próbowałem klikać coś w panel sterowania > dźwięki i uradzenia audio ale nic i tak samo coś poklikałem w menadżer raltek HD audio ja myślę ze jeszcze bardziej to pogorszyłem. jak to odwrócić do normalnego głosu próbowałem szukać coś w rodzaju przywróć na domyślne głos/audio.
Odpowiedzi: 9
Drogi kolego [b][u]fajka95[/u][/b]. My nie widzimy Twego oprogramowania, my widzimy swoje. [b][u]Veers[/u][/b] już Ci tak podpowiedział, że już lepiej nie można. Przeszukaj oprogramowanie Realtekowe do karty bo tam są ustawienia Twego sprzętu. Wybierzesz sobie ilość i rozmieszczenie głośników i przy okazji przetestujesz bo jest tam też taka opcja.
chodzi tutaj o realtek jesli tak to tam mam ustawione na tam gdzie pisze środowisko a po prawej można ustawiać pod prysznicem sala wejściowa itp. to se zmieniłem na ogólny dalej to samo . co teraz mam robić???
To teraz rozejrzyj się w oprogramowaniu karty dźwiękowej, tam czasami kryją się "efekty specjalne", które po magicznym włączeniu powodują np. pogłosy, efekt karaoke i takie tam ....
miałem ustawione na słuchawki stereo zostawiłem bo słucham na słuchawkach i dalej to samo.
Co teraz mam zrobić???
Menu Start -> Ustawienia -> Panel sterowania -> Dźwięki i urządzenia audio -> zakładka Audio -> pierwszy przycisk zaawansowane i wybierz z listy inny układ głośników - zakładając, że masz dwa, wybierz stereo itd...
a jak to się robi ???
Lepiej sprawdź czy nie masz ustawionego np. systemu głośników 5.1 podczas używania głośników stereo (lub coś w tym stylu).
zainstalowałem te kodeki i to ffdshow dalej tak samo co teraz mam z tym robić ???
A masz powgrywane kodeki ? Zainstaluj ffdshow.
Strona 1 / 1