Problem z dźwiękiem
Mam problem z dźwiękiem. Po jakimś czasie działania systemu nagle przestaje działać dźwięk. Ikonka 'Głośność' nadal znajduje się w taskbarze, jednak uruchomienia regulacji głośności skutkuje wyświetleniem komunikatu:
[quote]Nie ma dostępnych aktywnych urządzeń miksujących. aby zainstalować urządzenia miksujące, przejdź do Panelu sterowania...[/quote]
Dalsza treść nie jest chyba istotna, ponieważ zastosowanie sie do niej nie przynosi powodzenia. Czy program FreeRAM XP może usuwać z pamięci jakieś sterowniki ? Proszę o pomoc.
Odpowiedzi: 7
Możesz sprawdzić czy będzie wszystko ok włączając usługę Serwer.
Zainstalowałem wszystkie uaktualnienia, na razie spokój, ale to jeszcze nic pewnego :-) Dzięki
Tak - ta usługa. Poprawiło się ?? Jak tak to poszukaj poprawki KB921883
Ok, wiec powiem tak, wyłączyłem tą usługę ale jeszcze jest za wcześnie na wnioski. Tym razem nie aktualizowałem (właśnie to robię) systemu, bo za każdym razem, kiedy to robiłem, po jakimś czasie mój laptop przestawał się ze mną dogadywać :-( Mam oryginalnego XP MCE . Po pewnym czasie mój Acer robił mi problemy przy nagrywaniu płytek, niebieskie ekrany itp. Acer ePower Management nie wskazywał porwanego uptime... po prostu system się pomału sypał.
żółty: wyłączyłem lanmanserver, o to Ci chodziło. Z tego, co sie orientuje, udostępnia ona drukarki i foldery w sieci.
Nie.
A nie będzie to kolidowało z internetem ?
System to Ty masz uaktualniony na maksa ?? Sprawdź czy po wyłączeniu (tryb uruchamiania na wyłączony) usługi serwer nie będzie poprawy.
Strona 1 / 1