problem z dźwiękiem

:x Program Windows Media Player nie moźe odtworzyć pliku, poniewaź wystąpił problem z urządzeniem dźwiękowym. Urządzenie dźwiękowe moźe nie być zainstalowane na komputerze, moźe ono być uźywane przez inny program lub moźe nie działać prawidłowo.gdy chce zainstalowac pojawia się komunikat źe nie wykryto urządzeń!!!!!głosniki mam włączone ale dalej nie ma dźwięku bardzo prosze o pomoc!!!!!jestem laikiem więc prosze o dokładne instrukcje!dzięki za wszystko

Odpowiedzi: 7

a nie masz czasem 2 kart audio: na płycie(zintegrowanej) i w pci ??
leon1313
Dodano
28.02.2005 17:59:50
aha jeszcze jedno jak wchodze do menagera urzadzeń to sa tam źółte pytajniki przy:kontroler multimediów audio i kontroler pci simple comunications gdy wchodze zarówno w jeden jak i w drugi pisze ze Sterowniki tego urządzenia nie są zainstalowane. (Kod 28)
gdy dam na instaluj to pojawia sie komunikat:nie mozna zainstalowac tego sprzetu!sprzęt nie moźe być zainstalowany bo kreator nie moze onalezć wymaganego oprogramowania moze to jakos pomoźe w rozwiazaniu prosze o pomoc i dokładna instrukcje dziekiz góry!!!czekam pa pa
konka
Dodano
28.02.2005 15:47:14
niestety nie pomogło zainstalowałam aktualizacje ekspresowo z wyjątkiem Dodatek Service Pack 2 dla systemu Windows XP bo nie wiem czy to potrzebne!dalej gdy wchodze na windows media plyer pojawia się taki komunikatProgram Windows Media Player nie moźe odtworzyć pliku, poniewaź wystąpił problem z urządzeniem dźwiękowym. Urządzenie dźwiękowe moźe nie być zainstalowane na komputerze, moźe ono być uźywane przez inny program lub moźe nie działać prawidłowo.moje dane o komputerze toSystem operacyjny Microsoft Windows XP Professional
Pole Wartość
Dodatek service pack systemu operacyjnego –
Pole Wartość
Internet Explorer 6.0.2600.0000 (IE 6.0 – Windows XP)
Pole Wartość
DirectX 4.08.01.0810 (DirectX 8.1)
Pole Wartość
Nazwa komputera ANIA–W76IW8OSSQ
Pole Wartość
Płyta główna
Pole Wartość
Typ procesora AMD Duron XP, 1100 MHz (11 x 100)
Pole Wartość
Nazwa płyty głównej MSI KT3 Ultra (MS–6380E) (5 PCI, 1 AGP, 1 CNR, 3 DIMM, Audio)
Pole Wartość
Mikroukład płyty głównej VIA VT8367 Apollo KT333
Pole Wartość
Pamięć fizyczna 256 MB (PC2100 DDR SDRAM)
Pole Wartość
Typ BIOS'u AMI (04/10/02)
Pole Wartość
Port komunikacyjny Port komunikacyjny (COM1)
Pole Wartość
Port komunikacyjny Port drukarki (LPT1)
Pole Wartość
Multimedia
Pole Wartość
Karta dźwiękowa VIA AC'97 Enhanced Audio Controller
Pole Wartość
Sieć
Pole Wartość
Karta sieciowa Karta Realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethernet NIC (10.1.7.103)
proszę cię pomóź mi i jak mozesz to pisz po kolei co mam robic bo ja na tym wogóle sie nie znam dzieki za wszystko czekam pa pa
konka
Dodano
28.02.2005 15:31:58
znaczy sterowniki 8) nie wiem jaki masz sprzet więc nie wiem co mam doradzic ale moze zrobmy tak:
start=>wszystkie programy=>windows update=>w momencie kiedy bedziesz na stronie musisz poszukac aktualizacji sterowników które system pobierze i zainstaluje jesli to niezadziała kliknij bedziem działac dalej
powodzenia
Rudiczek
Dodano
28.02.2005 14:54:55
cześć wam1 awięc mam te pytajniki w menadźer zadań!!powiedz mi co mam znimi zrobic a jesli będe miała instalowac sterowniki to napisz prosze skad mam je wziąśc i pokolei co mam robić !dzięki za wszystkie rady i sory źe jestem taka ciemna z tego!proszę o odpowiedź
konka
Dodano
28.02.2005 13:47:28
Do poczytania.

http://centrumxp.pl/windowsmedia/faq.php
JNJN
Dodano
27.02.2005 19:57:17
mój komputer=>prawo klik=>własciwosci=>zakładka sprzęt=>menadzer urządzen=>
poszukaj zółtych znaków zapytania albo wklej screena
jesli to sterowniki to pół biedy,jaką masz karte muzyczną,kiedy to sie stało czy jak cos było wgrywane czy poprostu posypało sie samo z siebie
Rudiczek
Dodano
27.02.2005 18:13:32
konka
Dodano:
27.02.2005 14:15:09
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1