Problem z dźwiekiem
Mam problem z dźwiękiem...Pare miesiecy temu zepsół mi sie komputer...Musiałem więc zrobić formata...Po zrobieniu formata i zainstalowaniu wszystkich kodeków zorientowałem się że nie mam kodeków dźwieku i że nie posiadam płyty ze sterownikami do dźwieku ( zgubiła mi sie płytka ;] ) No wiec sciągnołem z internetu potrzbne sterowniki..Po instalacji sterownika pojawił siętaki komunikat
http://img246.imageshack.us/img246/1333/1jw7.png
dałem "Mimo to kontynuuj""
I po paru dniach zepsoł mi sie kompa i musiałem znó robic formata...A zepsoł mi sie tak że przy właczaniu kompa (jeszcze przed pojawieniem sie loga Windows Xp) Pojawia sie niebieska strona z napisem ze brak pamiecie wirtuanel..To sie stało nie pieerwszy raz i zawse to sie dzieje kiedy instaluje dźwiek..Moja karta dźwiekowa to VIA
A płyta głowna MSI KT4AV
POMÓŻCIE...
http://img246.imageshack.us/img246/1333/1jw7.png
dałem "Mimo to kontynuuj""
I po paru dniach zepsoł mi sie kompa i musiałem znó robic formata...A zepsoł mi sie tak że przy właczaniu kompa (jeszcze przed pojawieniem sie loga Windows Xp) Pojawia sie niebieska strona z napisem ze brak pamiecie wirtuanel..To sie stało nie pieerwszy raz i zawse to sie dzieje kiedy instaluje dźwiek..Moja karta dźwiekowa to VIA
A płyta głowna MSI KT4AV
POMÓŻCIE...
Odpowiedzi: 1
No dobra, ale nie widzę pytania ... O co chodzi ??
Strona 1 / 1
no tak pytanie jest takie co zrobic by zainstalowac głos bez wyskakiwującego pózniej Blue Screena przy włączaniu komputera..
no tak pytanie jest takei co zrobic by zanistalwoac głos bez pozniej wyskakiwującego Blue Screena przy właczaniu kompa
Witaj.Polecam Ci skorzystanie z programu testującego sprzęt (np.FreshDiagnose-jest darmowy ale wymaga rejestracji) i odczytaniu pełnej nazwy płyty głównej (Przyda Ci się to w wyszukaniu poprawnego sterownika dźwięku).Blue Screen z reguły oznacza problem sprzętowy więc sądzę że nainstalowałeś troszkę nieodpowiednie stery.Spróbuj odpalić koma w trybie awaryjnym i usunąć sterowniki od karty dźwiękowej a potem wyszukać odpowiednie na stronach producenta płyty głównej (jak zrozumiałem dźwięk jest zintegrowany) lub producenta karty dźwiękowej.PZDR<br />