Problem z dźwiekiem

Mam problem z dźwiękiem...Pare miesiecy temu zepsół mi sie komputer...Musiałem więc zrobić formata...Po zrobieniu formata i zainstalowaniu wszystkich kodeków zorientowałem się że nie mam kodeków dźwieku i że nie posiadam płyty ze sterownikami do dźwieku ( zgubiła mi sie płytka ;] ) No wiec sciągnołem z internetu potrzbne sterowniki..Po instalacji sterownika pojawił siętaki komunikat
http://img246.imageshack.us/img246/1333/1jw7.png
dałem "Mimo to kontynuuj""
I po paru dniach zepsoł mi sie kompa i musiałem znó robic formata...A zepsoł mi sie tak że przy właczaniu kompa (jeszcze przed pojawieniem sie loga Windows Xp) Pojawia sie niebieska strona z napisem ze brak pamiecie wirtuanel..To sie stało nie pieerwszy raz i zawse to sie dzieje kiedy instaluje dźwiek..Moja karta dźwiekowa to VIA
A płyta głowna MSI KT4AV

POMÓŻCIE...

Odpowiedzi: 1

No dobra, ale nie widzę pytania ... O co chodzi ??
Żółty
Dodano
27.08.2006 13:22:27
  • Pioner 28.08.2006 19:10:19

no tak pytanie jest takie co zrobic by zainstalowac głos bez wyskakiwującego pózniej  Blue Screena przy włączaniu komputera..

• Pioner 28.08.2006 19:12:56

no tak pytanie jest takei co zrobic by zanistalwoac głos bez pozniej wyskakiwującego Blue Screena przy właczaniu kompa

• mtfan 30.08.2006 18:38:07

Witaj.Polecam Ci skorzystanie z programu testującego sprzęt (np.FreshDiagnose-jest darmowy ale wymaga rejestracji) i odczytaniu pełnej nazwy płyty gł&oacute;wnej (Przyda Ci się to w wyszukaniu poprawnego sterownika dźwięku).Blue Screen z reguły oznacza problem sprzętowy więc sądzę że nainstalowałeś troszkę nieodpowiednie stery.Spr&oacute;buj odpalić koma w trybie awaryjnym i usunąć sterowniki od karty dźwiękowej a potem wyszukać odpowiednie na stronach producenta płyty gł&oacute;wnej (jak zrozumiałem dźwięk jest zintegrowany) lub producenta karty dźwiękowej.PZDR<br />

Pioner
Dodano:
27.08.2006 13:12:37
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1