Problem z dźwiękiem w AN7
Mam problem z dzwiekiem w zitegrowanym ukladzie na plycie AN7. System wykrywa urzadzenie dzwiekowe, BIOS rowniez (w BIOSIE jest wlaczone) a mimo to na wyjsciu (zielonym – sa tam podlaczone sluchawki) nie ma sygnalu. Winamp czy inny player normalnie odtwarza pliki, w zasobniku NVIDIA widac jak w equalizerze skacza wskazniki czestotliwosci a mimo to dzwieku nie ma. W ustawieniach dzwiekow w panelu sterowania wszystko wydaje sie byc w porzadku – nic nie jest wyciszone, glosnosc ustawilem na maxa (rowniez w zasobniku nForce) a w zakladce Audio w menu Panel sterowania|Dźwięki i urządzenia audio urzadzeniami domyslnymi jest NVIDIA nFoorce Audio. Sflashowalem BIOS (ver 1.5), wgralem najnowsze sterowniki i nic. W menadzerze urzadzen nie wskazuje na zadna awarie jakiegokolwiek urzadzenia i wyswietla ze dzialaja poprawnie. Gdy podlacze sluchawki do pozostalych wyjsc (czarnego i pomaranczowego – zapomnialem od czego one sa chyba od satelit) to slychac bardzo stlumiony dzwiek. Czy to mozliwe ze poszedl uklad dzwiekowy na plycie lub spalilo sie wyjscie sluchawkowe? Moze ktos mial taki sam problem i wie jak go rozwiazac?
Odpowiedzi: 4
Mam ustawione na sluchawki bo tych uzywam. Probowalem innych ustawien w tym wolnostojace stereo jak rowniez i innych sluchawek (nie posiadam glosnikow komputerowych) i nic. Podlaczylem rowniez kompa do wiezy. Gluchy jak pien. Najgorzej bedzie teraz serwisem. :( Nie chce mi sie wyciagac plyty (ktora kupilem w jednym sklepie – pozostale podzespoly w innym) mam nadzieje ze wezma calego kompa i sami ja wyciagna bo z reguly sklepy nie bawia sie w serwis tylko wysylaja to do dystrybutora a ten do serwisu. Szykuje sie dluuugi okres bez kompa.:(
Byc moze ze polecialo gnizdko Audio_out. Uklad raczej nie padl, bo konfliktow nie ma i wszytko ladnie wykryte jak sam piszesz.
Probowales inne glosniki?
Jak z konfiguracja glosnikow? Ustaw we wlasciwosciach Wolnostojace stereo ;)
Probowales inne glosniki?
Jak z konfiguracja glosnikow? Ustaw we wlasciwosciach Wolnostojace stereo ;)
Mam AN7 od 2 miesiecy i dzwiek do tej pory chodzil bez zarzutu. W konfiguracji kolumn (mam tryb sluchawki) wszystko jest ok a tonu testowego nie ma (po prostu nie ma sygnalu na wyjsciu). Moj procek to Barton 2500@3200 i temperature mi pokazuje zarowno w biosie jak i w aplikacji Abit EQ. Nie zwrocilem uwagi czy w sockecie jest czujnik temperatury. Cos mi sie wydaje ze moja plyta powedruje do Koszalina (podobno tam jest serwis Abita):( aby zrobili m ten dzwiek. A moze ktos juz mial taki problem i wie jak go rozwiazac?
Ja tez mam AN7 wsumie dopiero co sobie ja kupilem bo jakies 3 dni temu ale z dzwiekiem jest wszystko ok. wrecz wysmienicie bym powiedzial ja nic nie ruszalem zainstalowalem stery i dzwiek byl odrazu. Zobacz jak w Sound Stormie jest Konfiguracja Kolumn i tam posprawdzaj czy jest ok wszystko. I potem wez Ton testowy i sprawdz czy uslyszysz "lewo – prawo".
A i odrazu zadam ci pytanie jaki masz procesor i czy moze zwrocilem uwage czy w gniezdzie procka masz diode termiczna. Chodzi mi o to ze mi nie pokazuje temp. procka i z tego co sie dowiedzialem to dlatego ze AN7 korzysta z wbudowanego w proca czujnika ktrego moj AMD nie ma :) Ale nie wiem czy to prawda.
A i odrazu zadam ci pytanie jaki masz procesor i czy moze zwrocilem uwage czy w gniezdzie procka masz diode termiczna. Chodzi mi o to ze mi nie pokazuje temp. procka i z tego co sie dowiedzialem to dlatego ze AN7 korzysta z wbudowanego w proca czujnika ktrego moj AMD nie ma :) Ale nie wiem czy to prawda.
Strona 1 / 1