Problem z dźwiekiem.
Witam, przejde odrazu do rzeczy chodzi o to iz posiadam zintegoraw ą płyte muzyczną ac 97. Po zainstalowaniu systemu i sterowników, dekoderów do filmów itp. okazało się iz w piosenakach i filamch dźwieki tła (muzyka hurki itp.) sa "wybite" na pierwszy plan zaś dźwieki "pierwszego planu" sa wyciszone.
Co do sterownika to do płyty gł był dołonczony sterownik relatek...lecz po tym jak znajomy polecił mi nvmixer'a jako ze płyta ma chipset nvidi zainstalowałem en ze sterownik i wszystko działało, problem pojawł się gdy musaiłem z formatowac i ponownie postawic system.
Zanjomy (iny) powiedział iz musze wyciszyc w "volume control" pozycje 3d depth – ale to nic nie daje po wycisza on ogólnie...a płyty główne czy samej karty dźwiekowej narazie nie musze dokupywac.
Z góry dzieki za kaźda podpwoiedź , pomoc i info. Pozdrawiam.
Co do sterownika to do płyty gł był dołonczony sterownik relatek...lecz po tym jak znajomy polecił mi nvmixer'a jako ze płyta ma chipset nvidi zainstalowałem en ze sterownik i wszystko działało, problem pojawł się gdy musaiłem z formatowac i ponownie postawic system.
Zanjomy (iny) powiedział iz musze wyciszyc w "volume control" pozycje 3d depth – ale to nic nie daje po wycisza on ogólnie...a płyty główne czy samej karty dźwiekowej narazie nie musze dokupywac.
Z góry dzieki za kaźda podpwoiedź , pomoc i info. Pozdrawiam.
Odpowiedzi: 2
Oj tego nie wiem ile kanałowa.....ale co do dolby to wszędzie gdzie wiedziałem i mogłem ustawiałem dwa głosniki więc gdzie jeszcze moźe byc ustawienie ilości głosników????
...::: A ilo kanałowa jest ta karta, i co do niej jest podpięte ? Bo mi to wygląda na ustawienie Dolby 5.1... mając 2 glosniki. :::...
Strona 1 / 1