Problem z dzwiękami
Nie wiem dlaczego, ale nie działają mi niektóre dzwięki w systemie, wczesniej działały, a teraz nie i nie wiem co się stało, przecież nic nie zmieniałam. Nie działa mi:
-domślny sygnal dzwiękowy
-pytanie
-polecenie menu
-wykrzyknik
-uruchomienie windows
-zamknięcie windows
-zatrzymanie krytyczne
-przeniesienie elementu menu
To tyle reszta wszystko działa po staremu.Co się moglo stać nic z tego nie rozumiem?
Odpowiedzi: 5
Wszystkie dzwięki mam na dysku prawie od zawsze i ciągle te same, nawet nigdy nie grzebie w dzwiękach, a przestały mi działać dzwięki wymienione wyrzej, bo np.
-gwiazdka
-oprórznianie kosza
-powiadomienie systemowe
-menu podręczne itd., itp.....
wszystko inne działa.Myślałam nawet że pliki wav sie uszkodziły ale nie , są w porzadku kiedy testuje dzwięk. A ustawiam je oczywiście tak jak napisałeś poprzez panel sterowania dzwięki i urzadzenia audio i zapisuje swój schemat i właśnie niektóre nie działają tak jakby w schemacie na miejscu tego dzwięku było "Brak"
Zakładamy, że nie masz tych dźwięków wav na dysku? Zatem mogę Ci je podesłać na wskazany adres :)
A jeśli je masz - ustawiasz je poprzez Panel Sterowania - dźwięki i urządzenia audio.
Sprawdziłam ten temat i zrobiłam dokładnie tak jak napisane i.....NIC.
Sprawdź - [url]http://forum.centrumxp.pl/Default.aspx?g=posts&t=100100[/url]
Sprawdź więc w Panel sterowania/Sprzęt i dźwięk/Dźwięk/Dźwięki jak to wygląda w domyślnym schemacie i ewentualnie ustaw na Domyślne dla Windows.
Strona 1 / 1