problem z dyskiem

Elo.Mam taki problem zwiazany prawdopodobnie z dyskiem ale nie jestem pewien.Otoz jak wlaczam komputer to strasznie dlugo mi sie laduje system (aha, mam win Xp professional) tzn.ten taki fajny kolorowy pasek przeleci jakies 8 razy zanim zaladuje sie windows.Wczesnij ladowal mi sie po 3 razach a teraz, nawet po formacie, dopiero po 8.Jak juz sie system zaladuje to opierda** mu ostro bo ma starzsne zwisy, lagi a konczy sie to zrzucaniem pamieci.Wie ktos co robic?Z gory dzieki za pomoc!

Odpowiedzi: 9

Darkman :

Spróbuj podpiąć " uszkodzony " HDD razem z sprawnym.
Uźyj aplikacji Ext2Fs Anywhare, jeśli program
" zobaczy " partycję to będziesz mógł ją przywrócić.
Jeśli nie to MBR został uszkodzony. ( pomijam sprawdzenie taśm i gniazd itp ).
McScr@by
Dodano
24.03.2004 12:52:09
Darkman:
:cry: siemka muj dysk niewidzi partycji wogule go niewidać w windzie ani pod partition magic jedynie bios go wykrywa ale gdy odpalam kompa z podłączonym dyskiem spruwa się i wyskakuje HDD is invalid lub HDD error
<<>>
jak ktoś wie co się stało czy to Boot rozruchowy czy co lub czy mugłby ktoś mi napisać jak załoźyć nową partycje lub nadpisać dysk kturego komp niewykrywa
niewykrywa go takźe Partition Magic 8
:cry:

Hej zdecyduj się , opisujesz swój problem w dwóch topickach i na dodatek w dwóch roźnych działach – chcesz by Ci ktoś odpisał i to powaźnie potraktował, czy jaja se robisz ? ? :?
Seeker
Dodano
24.03.2004 12:41:13
:cry: siemka muj dysk niewidzi partycji wogule go niewidać w windzie ani pod partition magic jedynie bios go wykrywa ale gdy odpalam kompa z podłączonym dyskiem spruwa się i wyskakuje HDD is invalid lub HDD error
<<>>
jak ktoś wie co się stało czy to Boot rozruchowy czy co lub czy mugłby ktoś mi napisać jak załoźyć nową partycje lub nadpisać dysk kturego komp niewykrywa
niewykrywa go takźe Partition Magic 8
:cry:
Darkman
Dodano
24.03.2004 12:05:53
no i co potem? jesli np nic nie znajde to co robic dalej? nie pamietam czy napisalem ale jak uruchomie ponownie kompa to potem wszystko smiga oki.
czy to moze wina ramu?
Anonymous
Dodano
23.03.2004 15:30:49
np. memtest86 ; goldmemory ;windows memory diagnostic.
Rebe
Dodano
21.03.2004 19:02:39
na niebieskim ekranie wyswietla "rozpoczeto zrzucanie pamieci" a wiecej nie pamietam bo ostatnio sie to nie przedazylo co nie oznacza ze juz jest wszystko oki :) dyski pracuja na dma–2 (bo na tyle pozwala moja plyta glowna) a test ramu zrobie :) a jakim programem powinienem to zrobic? :)
Anonymous
Dodano
21.03.2004 18:39:40
1. Tryb pracy dysku/dyskow (PIO/DMA)
2. Test RAMu programami przeznaczonymi do tego
3. System pisze byc moze w podgladzie zdarzen cos o bledzie jaki wystapil. ALbo oczywiscie to co wyswietla na niebieskim ekranie.
EL NINO
Dodano
19.03.2004 23:17:15
mozna troche jasniej ;)o co chodzi z trybem pracy, testem pamieci i opisem bledow?
Anonymous
Dodano
19.03.2004 22:30:13
1. botvis
2. tryb pracy
3. test pamięci
4. opis błedów.

Bedzie dość – póki co.
Rebe
Dodano
19.03.2004 20:32:38
muniek