Problem z dyskiem

Niedawno odpaliłem mój dysk fujitsu 8,4GB. Wcześniej nie było z nim źadnych problemów. Po odpaleniu system win xp dziwnie go wykrywał pisał zamiast dobrej nazwy jakies fujjitsu $$$%%$$$%%. Chciałem na niegp wejsc a wyskakiwało mi okno ze dysk jest niesformatowany. Sprawdziłem jego system plików, który okazał sie raw. Uruchomiłem partition magica 7 pod dosa bo pod windowsa w ogole nie wykrywał tego dysku. Probowałem go sformatowac w pm a tu wypluwa mi jakis error #108. I niemoge go sformatowac ani nic z nim zrobic. Nie wiem co zrobic. Prosze o pomoc co to moze oznaczac czy to znaczy ze jest po dysku?.

Odpowiedzi: 3

Jest szansa, a własciwie była do czasu gdyś PM nie uźył, źe na ten dysk moźna wejść.
Wypięcie go i odłoźenie na co najmniej pare godzin – po ostygnięciu mógł choć przez tyle, by dane przerzucic , pracowac.
Moźesz spóbowac j.w i potem dołoźyć jakieś cłodzenie – moźe to tylko przegrzanie, a nie zapowiedź całkowitego padu.
Rebe
Dodano
18.12.2004 17:09:30
Niestety nie moge go usunąć. Dysk ten w partition magic jest narysowany na źółto i tam gdzie jest rozrysowany podział na partycje jest napis partition
table error #110. W partition magicu moge jedynie zaznaczyć źeby go sformatował ale on i tak wypluwa jakis error i nie konczy go formatować.
siera
Dodano
18.12.2004 16:28:06
moze jak nie mozesz z nim nic zrobic to go USUN w PM, i stworz nowy pozniej dysk z odpowiednim systemem plikow.
Lucky
Dodano
18.12.2004 10:49:06
siera
Dodano:
18.12.2004 01:07:45
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1