Problem z Dyskiem tzn Partycja

mam WIELKI problem przy instalował mi qumpel Wina 98 (tzn próbował)..Nie wiedział jak wiec go pogoniłem :twisted: I sam sobie jak zwykle to czyniac zainstalowałem Xp pro..po instalce włańczam XP wszystko ładnie OK ale wchodzac na Dysk D: pokazuje sie komunikat: "Dysk w Stacji Dysków D nie jest Sformatowany. Czy chcesz sformatować go tereaz?" "TAK" "NIE"

Coś boje sie kliknąc tak poniewaź moge chyba utracić dane z tego dysku a te dane które sie tam znajduja są dla mnie bardzo waźne!! Mozna jakos dostac sie do tego Dysku inczaczej tzn tak aby nie formatowac go ??

Prosze O POmoc!
Pzodrawiam

Odpowiedzi: 5

krzys–as:
jedynie we właściowościach Znalazłem źe system plików jest RAW. czy bede mógł jeszcze jakoś odzyksać dane?

Wpisz to "RAW" w wyszukiwarce forumowej – powinieneś znaleźć rozwiązanie.
Rebe
Dodano
24.12.2004 08:03:03
jedynie we właściowościach Znalazłem źe system plików jest RAW. czy bede mógł jeszcze jakoś odzyksać dane?
krzys–as
Dodano
24.12.2004 00:37:25
Ni zaczol czasem instalowac windowsa na partycji d :?: Jesli tak to instalacja jest ale nie dokonczona wiec dysk niemoze byc "wlaczony". Zobacz pod linuxem knippixem czy ta partycja rusza. A jak Patrzysz na oznaczenia to jako co jest czytana :?: FAT32, FAT,czy cos innego..... :?:
Ukey
Dodano
23.12.2004 16:04:55
On chyba poprostu włoźył dysk CD z 98 i chciał zrobić tak jak z windowsem XP z płytki bootującej sie normanlnie zainstalować
krzys–as
Dodano
23.12.2004 10:28:18
Czy kumpel uźywał programu FDISK lub PartitionMagic?
Jeśli została zmieniona struktura partycji dysku to masz juź po danych, a przynajmniej odzyskanie ich będzie uciąźliwe.
spiderko
Dodano
23.12.2004 00:38:27
krzys–as
Dodano:
23.12.2004 00:05:24
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1